2.2.2015

Nutella-torttu, ruokabakkanaalien kuningatar * Nutella cake, queen of a food orgy

 
 


 
 
 


Olemme viettäneet jo useamman uuden vuoden aaton ystävien loma-asunnolla Kirkkonummella. Nyt olimme kuitenkin vuoden vaihteen Tokiossa. "Uutta vuotta" vietimme vasta viime perjantaina.. Röyhkeästi jopa kutsutimme itsemme heille...

"Kutsutetut "eivät ihan tyhjin käsin menneet; teimme viemisinä Nutella-juustokakkua, itse leivottua hapatettua leipää sekä sampanjapullon . Ystävät tarjosivat antipastoa, raviolit "väliruokana" ja pikapaistettua filettä valkosipulin, rucolan ja parmesanin kera.


Nigella Lawsonin Nutella-tortun ohjeen löysin Pinterestistä, mutta muuttelin sitä jonkin verran.


Nutellatorttu


250g Domino-keksejä
  5 rkl pehmeää voita
  1 purkki Nutellaa (huoneenlämpöisenä)
  2 dl hienonnettua paahdettua hasselpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
  400 g tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
  1dl tomusokeria (siivilöitynä)


Riko Dominot blenderin kulhoon, lisää voita ja 1 rkl Nutellaa ja käytä konetta kunnes ainekset alkavat kasautua. Jatka pulssilla kunnes tuloksena on kosteamuruinen seos.


Painele seos 23cm irtopohjavuoan pohjalle joko käsin tai lusikalle painellen. Laita jääkaappiin jähmettymään.


Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi ja lisää sitten Nutella tuorejuustoseoksen, jatkaa vatkaamista kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

Ota vuoka jääkaapista ja varovasti levitä  Nutella-seos pohjan päälle. Ripottele hienonnetut hassel- tai pekaanipähkinät tortun päälle ja laita vuoka jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli. Tarjoile suoraan jääkaapista.



We have spent New Year with friends at their holiday home near Helsinki. The past New Year Eve we were in Tokyo, so we "celebrated New Year" only last Friday.

Friends served antipasto, ravioli and thinly sliced beef roasted with garlic, rucola and Parmesan cheese. We brought sourdough bread, a bottle of Champagne and Nutella cake. I found Nigella Lawson's recipe for Nutella cake in Pinterest, but as always, changed it a bit.


Nutella cake

10 oz (280 g) graham crackers (digestive biscuits)
5 tablespoons soft unsalted butter
1  jar Nutella (at room temperature)
 2 dl chopped toasted hazelnuts or pecans
 400 g cream cheese (at room temperature)
 1dl confectioners’ sugar (sifted)

Break the Oreos into the bowl of a processor, add the butter and 1 tablespoon of Nutella, and blitz until it starts to clump.  Continue to pulse until you have a damp, sandy mixture.

Tip into a 23 cm round springform and press into the base either using your hands or the back of a spoon. Place in the fridge to chill.

Beat the cream cheese and confectioners’ sugar until smooth and then add the  Nutella to the cream cheese mixture, and continue beating until combined.

Take the springform out of the fridge and carefully smooth the Nutella mixture over the base. Scatter the chopped hazelnuts on top to cover and place the tin in the fridge for at least four hours or overnight. Serve straight from the fridge for best results.
 

4 kommenttia :

  1. Näin blogisivuni blogiluettelossa sanan "Nutellatorttu" ja syöksyä klikkailin tänne.. Oi kaikkinensa mitä herkkuja, mutta suklaahirmuna tämä torttu lähtee toteutukseen, Tosin vasta kun ystäviä tulossa kylää, muutoin sösin koko kakkusen yksin. ;)

    Kivaa alkanutta viikkoa Lumo. <3

    VastaaPoista
  2. Oi, Nutella…. <3, menee ihan sellaisenaankin purkista.
    Tätä on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nutella on herkullista- ihan sellaisenaankin, olen tehnyt siitä myös ihanaa jäädykettä.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.