19.3.2015

Herkullinen lehtikaali-orzosalaatti * Delicious kale and orzo pasta salad

 
 

 

Sain jouluna kreikkalaiselta yhteistyökumppanilta laatikollisen paikallisia herkkuja Metamorphosista. Laatikossa oli mm. pussi orzo-pastaa. Pientä ryynimäistä pastaa olen käyttänyt muutaman kerran talven aikana, mutta sitä oli vielä jäljellä.

Viikonloppuna kehittelin pastasalaatin kotona löytyvistä aineksista.
 
Olin ostanut granaattiomenan pari päivää aiemmin, vihanneslaatikossa oli puolikas kurkun, korianteriakin löytyi, viime viikkoina olen lisännyt yrttejä joka ruokaan. Käytän yrttejä läpi vuoden, mutta vihreän himo karvaa kevään edetessä. Edellisenä päivänä olin tehnyt satsin aiolia toista ruokaa varten ja sitä oli vielä jäljellä.
 
Näistähän syntyi raikas pastasalaatti!
 
 
Orzosalaatti
 
1½ dl orzopastaa (kuivana)
1 granaattiomenan siemenet
½ kurkku sormenpään kokoisiksi paloiksi kuutioituna
½ dl aiolia
2 dl lehtikaalia hienoksi silputtuna
1 ruukullinen tuoretta korianteria.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä. Laita kuloon, lisää kurkkukuutiot ja lehtikaali. Sekoita majoneesi joukkoon. Lisää granaattiomenan siemenet ja silputtu tuore korianteri.
 
 
Aiolin tein kutakuinkin Gastronaatin ohjeella. Aiemmin onnistuin majoneesin/aiolin kanssa melko harvoin, mutta tällä ohjeella olen onnistunut aina. Aiolista tulee niin hyvää, että sitä tekisi mieli tehdä useamminkin, mutta eihän tämä mitään kevytkamaa ole.
 
 

 
 Aioli

2 valkosipulinkynttä
2 tl karkeaa dijon-sinappia
1 kananmuna
1/2 sitruunan mehu
hieman valkopippuria
ripaus suolaa
2 dl rypsiöljyä (huoneenlämpöistä)
(1 tl Sriracha-kastiketta)
 

Hienonna valkosipulit ja laita ne kapeaan kannuun.

 
Mittaa kannuun myös muut ainekset. Lisää Sriracha-kastiketta, jos haluat lisätä aioliin hieman tulisuutta.

 
Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni kannun pohjaan. Käynnistä sekoitin, ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa.


Aioli on valmis. Se säilyy tiiviissä astiassa jääkaapissa muutamia päiviä.
 
 
 
For Christmas I got a box of local delicasies from Metamorphosi from a Grek business partner. There was among other goodies a bag of orzo pasta. The small rice like pasta I've used a few times during the winter, but I still had some left.

On Sunday I developed pasta salad using orzo and other ingredients I had at hand.I had bought a pomegranate a couple of days earlier, had a half cucumber and a bunch of cilantro cilantro. I use herbs throughout the year, when spring comes I start to crave more and more of green on my plate. The day before, I had made a batch of aioli, and had still some left.


Orzo salad

1½ dl orzo pasta (dry)


seeds of 1 pomegranate

½ cucumber in fingertip-sized cubes

½ dl aioli1 bunch of fresh cilantro

2 dl of minced kale
 

Cook the pasta according to the instructions. Rinse with cold water. Place in a bow, add cucumber cubes and kale. Add mayonnaise. Add pomegranate seeds and chopped fresh coriander.
 
 
Aioli

2 garlic cloves

2 teaspoons coarse Dijon mustard

1 egg

1/2 lemon juice

a little bit of white pepper

pinch of salt

2 dl rapeseed oil (at room temperature)

(1 tl Sriracha)



Finely chop the garlic and put them in a narrow pitcher.


Measure the remaining ingredients into the pitcher. (Add sriracha hot sauce).


Put the blender in the pitcher, blade attached to the bottom of the pitcher. Start the mixer and lift it slowly to the surface.


Mayonnaise is ready. Store in fridge, keep for 2-3 days.

 


6 kommenttia :

  1. Söin ekan kerran orzoa Kämpin brunssilla. Sekaan oli laitettu palvattua porsasta ja maku oli ihan taivaallinen. :P Tää sun on vähän kevyempi vaihtoehto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orzo on kiva lisäke sellaisenaan, muta sopii myös erilaisin salaatteihin ja vaikka keittoihin.

      Poista
  2. Oi kun kuulostaa herkulliselta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin tehdä jotain vähän vastaavaa Välimeri/Lähi-Itä-henkiseen pääsiäispöytäänkin.

      Poista
  3. Nam ja Lumo ihana idea laittaa Röstrandin (onhan tuo Röstrand) kuppiin salaatti. Niin kaunista. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä on kiva tarjoilla jostain hieman poikkeavasta astiasta. Nämä perintö-Röstrandit pääsevät harvoin kahvin/teen tarjoiluun, mutta ruokaa tarjoilen niistä silloin tällöin vieraille.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.