Usein rakennan ruokakuvia varten "studion" valoineen, jalustoineen, himmentimineen ja heijastimineen, valojen sytyttelyineen ja sammutteluineen. Tästä annoksesta otin nälissäni keittiön lattialle nostetulla leikkuulaudalla pikanäpsyn ajatuksella jakaa se vain Instassa.
Ruoasta tuli kuitenkin niin maukasta, että kyllä resepti täytyy julkaista blogissakin!
Ruoasta tuli kuitenkin niin maukasta, että kyllä resepti täytyy julkaista blogissakin!
Päivänvalon lisääntyminen on kyllä tervetullutta, myöhemminkin illalla pääsee ottamaan luonnonvalossa kuvia, eikä virittelyyn mene aikaa kuten pimeään aikaan.
Kesäaika onkin mielestäni paras aika!
Vietnamilaiset porsaankyljykset vihanneksien, yrttien ja riisin kera
1 pieni salottisipuli hienonnettuna
3/4 dl fariinisokeria (pakattuna tiiviiksi)
½ dl kalakastiketta
2 rkl maustamatonta riisietikkaa
1 tl rouhittua mustapippuria
4 kpl 2 cm paksuksi leikattua porsaankyljystä
1 rkl kasviöljyä
Sekoita salottisipuli, fariinisokeri, kalakastike, viinietikka ja pippuri matalassa astiassa. Pistele haarukalla porsaankyljyksiin reikiä jotta marinadi imeytyy lihaan nopeammin ja lisää marinadi lautaselle. Kääntele kyljyksiä niin, että ne ovat marinadin peitossa. Peitä astia kannella tai kelmulla ja anna porsaankyljyksenä marinoitua huoneenlämmössä, välillä käännellen, n. 20 minuuttia.
Pyyhi porsaankyljyksistä pois ylimääräinen marinadi, säilytä marinadi kastiketta varten. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa keskilämmöllä. Paista n. 4 minuuttia per puoli, kunnes kyljykset ovat kypsiä. Anna porsaankyljyksien levätä 5 minuuttia ennen tarjoilua.
Kiehauta marinadi pienessä kattilassa ja keitä n. 5 minuuttia kunnes jäljellä on n. ½ dl. Tarjoile viipaleiksi leikattujen kyljyksien kanssa kastike, porsaankyljyksien kanssa paistettuja herkkusieniä, suikaloitua porkkanaa ja kurkkua, korianteria, minttu, varsisipulia ja keitettyä riisiä.
Kyljykset voidaan laittaa marinoitumaan jo päivää aiemmin. Säilytä kylmässä, kääntele satunnaisesti. Ne olivat herkullisia myös vain 30 min marinoinnin jälkeenkin, mutta maku vain syvenee pidemmässä marinoinnissa.
I took a quick snap and thought I would publish it only in Instagram, but the dish was so delicious that I have to share the recipe here.
Vietnamese pork chops with vegetables, herbs and rice
1 small shallot, finely chopped
3/4 dl (packed) light brown sugar
½ dl fish sauce
2 tablespoons unseasoned rice vinegar
1 teaspoon freshly ground black pepper
4 pcs 2 cm thick pork chops
1 tablespoon vegetable oil
Whisk shallot, brown sugar, fish sauce, vinegar, and pepper in a shallow dish. Using a fork, pierce pork chops all over (to allow marinade to penetrate faster) and add to marinade in dish. Turn to coat. Cover and let pork chops marinate at room temperature, turning occasionally, 20 minutes.
Remove pork chops from marinade, scraping off excess (reserve marinade for sauce). Heat oil in a large skillet over medium-high heat. Lightly season pork chops with salt. Cook until browned and cooked through, about 4 minutes per side. Let pork chops rest 5 minutes before serving.
Meanwhile, bring marinade to a boil in a small saucepan and cook until reduced to 1/4 cup, about five minutes. Serve pork chops with reduced marinade, mushrooms cooked with pork chops, julienned carrots and cucumber, fresh cilantro, mint, spring onions and cooked rice.
Chops can be marinated 1 day ahead. Chill, turning bag occasionally. They were delicious also after only 30 min marinade.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.