Huippukokin kotiruokaa 2-kirjan julkkareissa kysyin Tomi Björckiltä mistä hänen ravintoloidensa annoksissa tarjottavaa sekä kirjan resepteistäkin löytyvää yuzuhedelmää löytyisi. Olinhan ihastunut Japanissa hedelmään ikihyviksi.
Tomi kertoi, että Tokyokanissa hedelmiä saattaa olla myynnissä, mutta antoi myös vinkin mitä käyttää yuzumehun tilalla. Jollei yuzuhedelmää löydy, voi mehun tehdä 1-1-1 suhteella limen, mandariinin ja sitruunan mehuista.
Mehua piti tietysti kokeilla ja kyllähän siinä oli yuzumainen vivahdus. Puristamaani mehua kokeilimme cocktailissa rommin ja triple secin kera sekä vinaigretessa. Se voisi sopia hyvin myös curdiin sekä possetiin.
Mehua piti tietysti kokeilla ja kyllähän siinä oli yuzumainen vivahdus. Puristamaani mehua kokeilimme cocktailissa rommin ja triple secin kera sekä vinaigretessa. Se voisi sopia hyvin myös curdiin sekä possetiin.
At his cookbook launch party I asked chef Tomi Björck where to find yuzu fruits he uses in his recipes in the book and in his restaurants. I fell in love with yuzu in Japan at the beginning of this year.
Nam <3
VastaaPoista