Laitan usein hedelmiä ja marjojakin salaattiin. Ne ovat paitsi tietysti maukkaita myös kauniita.
Kotimaista mansikkaa saadaan vielä odotella hyvän aikaa, mutta espanjalaiset ovat nyt ilmestyneet kauppoihin. Isosta tarjouslaatikosta riitti pariksi päiväksi jälkiruoaksi ja vielä tähän salaattiinkin; pinaattia, avokadoa, mansikoita. Kastikkeeksi valutin omenaviinietikka-hunaja-oliiviöljyvinaigretteä, jossa marinoin pieneksi silputtua punasipulia. Sipulin nostelin paistetun lohen päälle.
Kotimaista mansikkaa saadaan vielä odotella hyvän aikaa, mutta espanjalaiset ovat nyt ilmestyneet kauppoihin. Isosta tarjouslaatikosta riitti pariksi päiväksi jälkiruoaksi ja vielä tähän salaattiinkin; pinaattia, avokadoa, mansikoita. Kastikkeeksi valutin omenaviinietikka-hunaja-oliiviöljyvinaigretteä, jossa marinoin pieneksi silputtua punasipulia. Sipulin nostelin paistetun lohen päälle.
Suolasin lohta kevyesti n. 12 h ja pyyhin sitä suolat huolellisesti pois. Lohi ei siis kunnolla graavautunut, mutta suolaantui aavistuksen pinnasta. Kuivalla pannulla paistettaessa pinnasta tuli mukavan rapsakka.
Lisäksi vielä lusikallinen turkkilaista jugurttia, jonka maustoin tulisella sriracha-kastikkeella ja aavistuksen sitruunaisen maun antavalla sumakilla. Srirachaa olen ostanut etnisistä kaupoista, mutta nykyään sitä saa näköjään myös tavallisista marketeista.
I often add fruits and berries on my salads. Besides tasting delicious they also look good.
Here I have used strawberries with spinach and avocado. Dressing is apple vinegar, honey & olive oil vinegrette. I First marinated red onion ten minutes in the vinegrette, then, poured vinaigrette on salad and topped salmon with onion.
Salmon was salted lighty for 12 hours. I swiped off all excess salt and fried salmon on dry pan, result was a nicely juicy meat wiht crispy top.
With salad and salmon served Turkish yoghurt seasoned with sumac and Sriracha hot sauce.
Näyttää ja kuulostaa ihanalta ja varmasti maistuukin, marjat ovat kiva lisä salaatteihin :-))
VastaaPoistaXX
Pidän hedelmistä ja marjoista salaateissa, ne tuovat kivaa hieman makeaa raikkautta.
PoistaRakastan rapsakaksi paistettua lohta :) Mansikoita laitan myös joskus salaattiin mutta miten nyt tuli sellainen tunne suuhun että mansikoiden kirpsakkuus ja rasvainen lohi sopii varmaan hyvin yhteen. Sopiiko?
VastaaPoistaMakeankirpeät mansikat, kirpakka sipulivinaigrette ja rasvainen lohi sopivat todella hyvin yhteen.
PoistaMiltä espanjalaiset mansikat maistuivat? Eivät tietenkään vedä vertoja kotimaisille mutta ilmeisen hyviä silti :)
VastaaPoistaMikään ei tietenkään ylitä suomalaista mansikkaa, mutta tässä vaiheessa kevättä nämä ovat ihan ok vaihtoehto. Espanjalaiset mansikat ovat muuttuneet mielestäni hieman maukkaammiksi viime vuosina, liekö niitä jalostettu?
PoistaUskalsin itsekin kokeilla ja totesin ihan saman :) niiden maku oli parantunut.
PoistaSiis nam <3 Rakastan mansikkaa salaatissa, näyttää aivan mielettömän hyvältä.
VastaaPoistaMielestäni ruoka saa myös näyttää hyvältä ja käsittääkseni on vain terveellistä, että vihannesten/marjojen/hedelmien kirjo on mahdollisimman laaja lautasella. Jokainen väri kun viestii erilaisista hyvistä ravintoaineista.
Poista