Tiistaina meitä oli joukko bloggaajia maistelemassa vielä kolmen Taste of Helsinkiin osallistuvan ravintolan annoksia etukäteen. Joitain viikkoja sitten pressitilaisuudessa maisteltiin jo muutamia annoksia.
Taste of Helsingin koko menu on nyt julkistettu ja liput myynnissä. Oih, mitä valinnan vaikeutta tuleekaan olemaan tapahtumassa! Onneksi on neljä päivää aikaa käydä nauttimassa vaikka useammankin kerran. Menu tämän postauksen lopussa.
Taste of Helsingin koko menu on nyt julkistettu ja liput myynnissä. Oih, mitä valinnan vaikeutta tuleekaan olemaan tapahtumassa! Onneksi on neljä päivää aikaa käydä nauttimassa vaikka useammankin kerran. Menu tämän postauksen lopussa.
On Tuesday I had a change with a group of bloggers to taste dishes from three restaurants participating in Taste of Helsinki. Some weeks ago I already got to taste few more Taste of Helsinki dishes.
Kokoonnuimme ravintola Pastorissa Erottajalla. Annoksena oli perulainen Pastorin Casa Ceviche
Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger's milk. Pähkäilimme hetken tulisiko annosta syödä haarukalla vai pöytään myös katetulla lusikalla. Lusikallekin tuli käyttöä, kun kaikki halusivat kaapia lautasiltaan viimeisenkin tipan herkullisesta kastikkeesta.
Heti annoksen syötyämme olikin aika siirtyä seuraavaan paikkaan.
We met at restaurant Pastor. Dish we tasted was Casa ceviche with fresh salmon, shrimps, quacamole and Rocoto chili tiger's milk. Fresh combo which will taste great on a warm summer day (hopefully it will be warm & sunny!)
Matka jatkui Arkadiankarun Hoshitoon, jossa olenkin halunnut käydä. Koben makuja tarjoavan Hoshiton Ginger ja Ginger misokastikkeella oli suosikkini tällä kierroksella. Inkivääri maistui hyvin, mutta sen maku ei ollut liian päällekäyvä, riisi oli korkealuokkaista ja rapea, friteerattu mustajuuri herkullista. Annoksen maut veivät takaisin talven Japanin matkamme muistoihin. Tämän annoksen taatusti tulen syömään Taste of Helsingissä.
Hoshiton japanilainen kokkitakki sekä kauluspaita ja solmio olivat tuttu keittiöasu matkaltamme. Ihailimme Tokiossa ja Kiotossa hieman suomalaisesta poikkeavaa keittiöhenkilökunnan pukeutumista.
Our next stop was Japanese restaurant Hoshito. Their Ginger & Ginger with miso dressing was my favorite wiht gingery flavors, perfect rice and crispy black salsify. I will definitely eat it again at Taste of Helsinki.
Ragussa eteemme kannettiin ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa. Kaikki kehuivat kilvan myös Ragun itse leivottua leipävalikoimaa. Tarjolla oli mallasleipää, tattarifoccacia ja parmesaanimuffinssi sekä vuohenjuustoa, ruskistettua voita ja raparperia.
Jälkiruokana oli lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä, jota maiston jo pressissä. Fenkoli sointui upeasti lakritsin makuun.
The last destination was restaurant Ragu.
In Ragu we were served tender spring lamb neck, spring lamb sausage and mustar polenta.
We all loved their bread and spread selection.
Dessert was liquorice mousse, marinated fennel and lemon ice cream. This delicious dish I tasted already on press event. Fennel matched liquorice deliciosly.
We all loved their bread and spread selection.
Dessert was liquorice mousse, marinated fennel and lemon ice cream. This delicious dish I tasted already on press event. Fennel matched liquorice deliciosly.
Tässä vielä Taste of Helsingin menu 11.-14.6.2015
1 mk = 1 EUR. Eurot vaihdetaan tapahtumassa "markoiksi", joilla annokset ja juomat maksetaan.
BERTHA
ruis, possu, sipuli 5mk
nauta, tilli, kukkakaali 6mk
possu, suklaa, nauta 5mk
BRÖD
Sipuli - Sipulilientä, vuohen gruyère moussea, karamellisoitua sipulia ja hiivaleipää 5mk (v)
Härkä - Savustettu härkä tartar, lehtipersilja majoneesiä ja ketunleipää 6mk
Kirjolohi - ”Poltettua” lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää 6mk
Kefiiri - Jää kefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää 5mk
KASKIS
Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastike 6mk
Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia 6mk
Herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata 5mk
GASTROBAR EMO
Crème Ninon ja mustekalaa 5mk
Rypsipossun ribsejä ja chipottlea 6mk
Emon “Tiramisu” 5mk
HOSHITO
Lohi Sashimi ja Ume-Kurkku Aemono 5mk
Ginger ja Ginger, Misokastike 6mk
Kouji-Härkä ja Rei-Soba Wasabikastikkeella 6mk
Avocado Tempura 5mk (v)
MATTI JÄMSEN POP-UP
"Toast skagen", piparjuurta ja kurkkua 5mk
Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d’Or 2015 6mk
Grillattua purjoa, Keisarinjuustoa ja marinoitua sipulia 6mk (v)
Mansikkamaitoa Matin ja Maijan tapaan 5mk
PASTOR
Pastorin Casa Ceviche
Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger's milk 5mk
Pulpo Al Olivo
Pitkään kypsennettyä mustekalaa, rapea peruna-oliivikakku, misomajoneesia 6mk
Mejilla
Tamarindilla glaseerattua vasikanposkea, mausteista kvinoasalaattia 6 mk
RAGU
Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa 6mk
Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa 6mk
Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä 5mk
Breads&Spreads 5mk (v)
Mallasleipää, tattarifoccacia ja parmesaanimuffinssi Vuohenjuustoa, ruskistettua voita ja raparperia
SINNE
Haugesund - Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita 5mk
Gurka - Kylmää kurkku-minttukeittoa 5mk (v)
Wallenberg - Vasikanpihvi, muhennettuja herneitä ja ruskistettua voita 6mk
Porvoo-HKI - Tuulihattu, valkosuklaamoussea ja vadelmasorbettia 5mk
SMAKBYN
Paikallista miedosti haudutettua ahventa ja turskan mätiä, kesäsalaattia ja tillimajoneesia 5mk
Ahvenanmaalaista karitsaa, juureksia ja pekonia, kermaista timjamikastiketta ja villisipuliöljyä 6mk
Smakbyn vaniljavanukasta, suklaata ja omenahilloketta maustettu oman tislaamomme juomilla 5mk
(V) = Kasvisruoka
ruis, possu, sipuli 5mk
nauta, tilli, kukkakaali 6mk
possu, suklaa, nauta 5mk
BRÖD
Sipuli - Sipulilientä, vuohen gruyère moussea, karamellisoitua sipulia ja hiivaleipää 5mk (v)
Härkä - Savustettu härkä tartar, lehtipersilja majoneesiä ja ketunleipää 6mk
Kirjolohi - ”Poltettua” lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää 6mk
Kefiiri - Jää kefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää 5mk
KASKIS
Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastike 6mk
Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia 6mk
Herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata 5mk
GASTROBAR EMO
Crème Ninon ja mustekalaa 5mk
Rypsipossun ribsejä ja chipottlea 6mk
Emon “Tiramisu” 5mk
HOSHITO
Lohi Sashimi ja Ume-Kurkku Aemono 5mk
Ginger ja Ginger, Misokastike 6mk
Kouji-Härkä ja Rei-Soba Wasabikastikkeella 6mk
Avocado Tempura 5mk (v)
MATTI JÄMSEN POP-UP
"Toast skagen", piparjuurta ja kurkkua 5mk
Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d’Or 2015 6mk
Grillattua purjoa, Keisarinjuustoa ja marinoitua sipulia 6mk (v)
Mansikkamaitoa Matin ja Maijan tapaan 5mk
PASTOR
Pastorin Casa Ceviche
Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger's milk 5mk
Pulpo Al Olivo
Pitkään kypsennettyä mustekalaa, rapea peruna-oliivikakku, misomajoneesia 6mk
Mejilla
Tamarindilla glaseerattua vasikanposkea, mausteista kvinoasalaattia 6 mk
RAGU
Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa 6mk
Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa 6mk
Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä 5mk
Breads&Spreads 5mk (v)
Mallasleipää, tattarifoccacia ja parmesaanimuffinssi Vuohenjuustoa, ruskistettua voita ja raparperia
SINNE
Haugesund - Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita 5mk
Gurka - Kylmää kurkku-minttukeittoa 5mk (v)
Wallenberg - Vasikanpihvi, muhennettuja herneitä ja ruskistettua voita 6mk
Porvoo-HKI - Tuulihattu, valkosuklaamoussea ja vadelmasorbettia 5mk
SMAKBYN
Paikallista miedosti haudutettua ahventa ja turskan mätiä, kesäsalaattia ja tillimajoneesia 5mk
Ahvenanmaalaista karitsaa, juureksia ja pekonia, kermaista timjamikastiketta ja villisipuliöljyä 6mk
Smakbyn vaniljavanukasta, suklaata ja omenahilloketta maustettu oman tislaamomme juomilla 5mk
(V) = Kasvisruoka
Yhteistyössä Taste of Helsingin kanssa.
Voi mitä herkkuja ja edullisesti vielä. Pitäisiköhän viedä tuo puoliso herkuttelemaan!
VastaaPoistaMukavaa helatorstaita.
Oijoijoi, ei riitä yhden päivän visiitti Taste of Helsinkiin… Onneksi tosiaan on muutama päivä aikaa käydä lista läpi.
VastaaPoistaOnpas melkoisia herkkuja luvassa.... :)
VastaaPoistaEihän täällä voi kuin huokailla nähtyään kaikki nuo kuvat, varmasti maukasta ja annokset niin kauniita.
VastaaPoistaXX
Ginger Ginger kolahti täysillä, oli varmaan herkullista, kuten kyllä kaikki muukin. <3 Kauniita annoksia. <3
VastaaPoista