25.6.2015

Raparperipiirakka kulhossa * Potted rhubarb pie





Leivon harvoin makeaa, mutta sen sijaan nopeiden jälkkärien teko sujuu.
 
Paahdettu valkosuklaa oli viime kesän blogihittejä, mutta kyllä se maistuu tänäkin kesänä. Paloiteltua tai rouhittua valkosuklaata paahdetaan 170 C uunissa n. 10 min kunnes se saa kauniin vaaleanruskean värin ja paahteisen maun. Vahdi loppuvaiheessa, jottei valkosuklaa kärähdä.
 
Murustele kaksi Digestive- tai muuta keksiä
 
Keittele nopean raparperihillokkeen kahdesta viipaloidusta raparperinvarresta ja kolmesta ruokalusikallisesta intiaanisokeria. Kun raparperi on pehmennyt sopivasti, seos saa jäähtyä hetken.
 
Vatkaa 1 dl kuohukermaa, mausta vaniljasokerilla. Sekoita kermavaahdon joukkoon 1 dl mascarponea.
 
Kokoa jälkiruoka kahdelle;
 
Lusikoi raparperihillo ja kerma-mascarponeseos annoskulhoihin kerroksittain, ripottele päälle murusteltua valkosuklaata ja keksiä.
 
 
 

I am not very fond of baking, but spin togeter once in a while good, swiftly made desserts.

 
 
 Toasted white chocolate was one of the last summer's blog hits, but it tastes as good also this summer.
 
Cut white chocolate into pieces and toast at 170 ° C oven for approx. 10 minutes until it gets a beautiful light brown color and a caramelized flavor. Watch closly at the final stage, not to burn the chocolate.

Crumble two Digestive bisquits and oasted 

 
Simmer two sliced rhubarb stalks with three table spoons of Indian sugar. When the rhubarb has softened , let the mixture ompote to cool slightly.


Whisk in 1 dl whipping cream, flavored with vanilla sugar. Mix the whipped cream with equal quantity of mascarpone.


Assemble the dessert for two;


Layer shubarb compote and cream-mascarpone mixture in serving bowls, sprinkle with crumbled white chocolate and Digestive bisquits.

6 kommenttia :

  1. Täähän oli kiva! Ja menee kokeiluun ;D

    Aurinkoa päivääsi!

    VastaaPoista
  2. Ihanalta näyttää ja kuullostaa eli varmaan maistuukin! Minä olen myös helppojen ja nopeiden herkkujen suosija kuten kerroinkin eräässä postauksessa kesän ekasta raparperipiirakasta ;) Kokeilen tätä myös, kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpon ja nopean ei tarvitse tarkoittaa huonoa. Suurin osa tekemistäni ruoista on näppärästi toteutettavissa.

      Poista
  3. Pakko olla aivan mielettömän hyvää. Ainekset nami ja raparperi suuri suosikki. <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.