Yksi tämän kesän nettireseptihiteistä taitaa olla porkkannanaattipesto. Sitä piti kokeilla tietysti itsekin, omalla reseptillä. Tämänkin helpon herkun reseptejä taitaa olla yhtä monta kuin kokkejakin. Oma "erikoisuuteni" ovat kurpitsansiemenet, joita usein käytän pinjansiementen tai pähkinöiden sijaan pestoissa.
Porkkanannaattipesto
viiden porkkanan naatit
3 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
1 dl raastettua parmesaania
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
Huuhtele porkkanannaatit ja leikkaa karkeaksi silpuksi. Hienonna tehosekoittimessa kaikki ainekset kunnes ne ovat sekoittuneet tahnaksi, tarkista suolan ja pippurin määrä.
Tahna maistuu vaikkapa uunissa paahdettujen porkkanoiden kanssa tarjottuna.
Tahna maistuu vaikkapa uunissa paahdettujen porkkanoiden kanssa tarjottuna.
One of the food blog/instagram hits this summer is carrot top pesto. I had to test it also, with my own recipe. It's easy to make aqnd there are as many recipes as there are chefs making it. My own "speciality" is to use pumpkin seeds instead of pine nuts.
Carrot top pesto
tops of five carrots
3 tsb toasted pumpkin seeds
1 dl grated parmesan
1-2 garlic cloves minced
1 dl olive oil
sea salt
black pepper
Rinse carrotm tops and cut coarsely. Mix all ingredients in blender until a paste has formed. Season wiht salt nd pepper to taste.
Carrot top pesto goes well with oven roasted carrots.
Enpä ole ikinä hoksannut tehdä pestoa jossa porkkanaa, vaikuttaa herkulliselta. :)
VastaaPoistaKivaa viikonloppua!
No enpä minäkään ennen tätä. Yht'äkkiä instassa, pinterestissä ja blogeissa on ollut naattipestoja, joten pitihän minunkin kantaa korteni, eikun siis naattini kekoon!
Poista