Istutin keväällä yhden parvekelaatikollisen rakastamaani minttua. Viileä kesä on suosinut kasvejani, minttulaatikkokin röyhyää valtoimenaan. Minttua on syöty pitkin kesää. Lampaan ribsien seuraksi tein minttupestoa ja aprikoositsatsikia.
Minttupesto
1 ruukku minttua
puolikas kourallinen pistaasipähkinöitä paahdettuna
1 iso valkosipulinkynsi
1 dl parmesaania tai pecorinoa
1 dl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Sekoita kaikki ainekset tahnaksi teho- tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Nektariinitsatsiki
1 nektariini
1 dl turkkilaista jugurttia
1 valkosipulinkynsi
kourallinen tuoretta minttua
suolaa
mustapippuria
Pilko nektariini pieniksi kuutioiksi, hienonna valkosipuli. Sekoita muiden ainesten kanssa, anna seistä jääkaapissa puolisen tuntia, jotta maut sekoittuvat.
Cool summer has been good for my herb garden. Especialy mint is growing super well and I have used it in numerous dishes all summer long.
Mint pesto
1 pot of mint
half a handful of pistachios roasted
1 large garlic clove
1 cup Parmesan or pecorino
1 cup olive oil
salt
pepper
Mix all the ingredients into a paste in blender. Season with salt and pepper to taste.
Nectarine tsatsiki
1 nectarine
1 cup Turkish yogurt
1 clove of garlic
a handful of fresh mint
freshly ground black pepper
Cut the nectarines into small cubes, chop the garlic. Mix with other ingredients, let stand in the refrigerator for half an hour for the flavors to blend.
Varmasti ihanan raikkaita makuja.
VastaaPoistaNämä sopivat hyvin raikastamaan rasvaista lampaanlihaa.
PoistaHirmuisen hyvää pakko olla. Rakastan kaikkia kastikkeita, tahnoja jne. Niitä pitää aina olla ruuan kyljessä. Osaanko niitä sitten tehdä itse, no siinäpä kysymys.
VastaaPoistaAurinkoa päivään Lumo <3
Tahnoja on helppo tehdä; ainekset tehosekoittimeen ja hetkessä valmista. Kokeilemalla oppii!
PoistaKuulostaa hyvältä. Harmittaa vaan kun mies ei voi kaikki ihanuuksia syödä, kun hällä on maitoallergia ja itselleni en sitten viitsi tehdä.
VastaaPoistaVaatii varmaan vähän lisäponnisteluja ja mielikuvitusta jos on ruokarajoituksia, mutta nykyisin löytyy onneksi erilaisia vaihtoehtoja.
PoistaPitääpä kokeilla, kiitos ihanasta reseptistä. Parveke notkuu minttua eri versioina, ja en ole oikein keksinyt muuta kuin teehen tai drinksuun lisätä :)
VastaaPoistaRakastan minttua ja ripottelen sitä milloin mihinkin. Klassikkoannos on vesimeloni, feta ja minttu.
PoistaMolemmat kuulostavat ihanan raikkaille lisukkeille. Kaikkia aineksia löytyykin kaapista ja pihalta joten meillä taidettaan herkutella näillä lähipäivinä. Kiitos inspiraatiosta ja ohjeista!
VastaaPoistaNäitä voi varioida mielen mukaan, erilaisia yrttejä ja hedelmiä kokeilemalla.
PoistaTäällä tutustumiskäynnillä ollaan :) Mukava päästä 40+ porukkaan mukaan, kivaa viikon jatkoa sulle <3
VastaaPoistaTervetuloa mukaan!
PoistaMums mitä herkkuja sulla täällä! Tämä postaus tuli kuin tilauksena mulle. Ajattelin viikonloppuna hemmotella perhettäni lampaankyljyksillä ja lisukkeet olivat just mietinnässä. Tzatziki ja pesto sopivat molemmat kyljysten kavereiksi. Ja kylkeen vielä bataattilohkoja niin makunautinto on täydellinen.
VastaaPoistaLöysin tämän ihanan blogisi ihan äskettäin 40+ -yhteisön kautta, johon itsekin kuulun. Kirjauduin sanatien lukijaksi, täältähän löytyy vaikka mitä kivaa luettavaa. Paastokokemuksesi ovat inspiroivaa ja kannustavaa luettavaa. Kesäkilot ihistävät vyötäröllä ja jotain tarttis tehdä...
Tervetuloa vastavierailulle blogiini, jossa seikkaillaan mm. mökkimaisemissa Turun saaristossa ja seurataan aikuiselle naiselle sopivaa muotia.
Tervetuloa mukaan.
Poista5:2-paasto ei ole toki se ainoa autuaaksi tekevä painonhallintakeino, mutta meillä se on toiminut hyvin.