17.3.2016

Ankanrintaa ja veriappelsiinisalaattia | Duck breast with blood orange salad







Nyt alkaa olla aika miettiä pääsiäisaterioita.

Ankanrinta on yksi vaihtoehto pääsiäispöytään lampaan sijaan. Sitä löytyy nykyisin paitsi isommista marketeista ja erikoisliikkeistä, jopa Lidlin pakastealtaasta. Perunat voi korvata tai niiden lisäksi voi tarjota raikasta veriappelsiinisalaattia.


Ankanrinnan kanssa maistuu hilloisen täyteläinen ja mausteinen Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot*








Ankanrinta (kahdelle)


Leikkaa ankanrinnan nahkapuolelle ruutumaiset viillot, varo leikkaamasta lihaa. Pane rintafileet kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin. Anna lämmön nousta ja ankanrinnat saavat paistua omassa rasvassaan molemmin puolin noin 3 minuuttia. Säästä paistinliemi.


Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja kääri ne folioon. Paista ankanrintoja 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia niin, että ne jäävät sisältä vaaleanpunertaviksi. Ota paketti uunista ja anna fileiden levätä foliossa noin 10 minuuttia ennen leikkaamista. Mausta suolalla ja pippurilla.


Lisää paistinliemeen yhden veriappelsiinin mehu, kiehauta kunnes neste on hieman paksuuntunut. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla, tarjoa ankanrinnan kera.





Veriappelsiinisalaatti

2 veriappelsiinia
1 pieni punasipuli
½ dl granaattiomenan siemeniä
kourallinen siemensekoitusta



Paahda siemensekoitusta kuivalla pannulla muutama minuutti, anna jäähtyä. Kuori ja viipaloi kaksi veriappelsiinia, silppua punasipuli. Kokoa salaatti appelsiiniviipaleista, granaattiomenan siemenistä, punasipulista ja siemensekoituksesta.




Duck breast is an alternative for Easter lamb. Today it can be found not only in the bigger supermarkets and specialist stores, but also in many super markets.
With the duck I served full-bodied and spicy with plum & berry notes Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot *


Duck breast (for two)

Cut the duck breast skin with the grid-like incisions, be careful not to cut the meat. Place the breast fillets on a cold frying pan skin side down. Let the heat rise and duck breasts to fry in their own fat on both sides for about 3 minutes. Save the meat juice & excess fat.

Season the fillets with salt and pepper and wrap them in foil. Fry the duck breasts in a 200-degree oven for approx. 10 minutes so that they remain pinkish inside. Take the package from the oven and let the fillets to rest in foil for about 10 minutes before cutting. Season with salt and pepper. Instead or with roasted potatos you can serve a fresh blood orange salad.

Squeeze juices of one blood orange, bring to a boil with the saved meat juices until the liquid is slightly thickened. Season lightly with salt and pepper, serve with duck breast.

Blood Orange Salad
2 blood oranges


1 small red onion

½ dl pomegranate seeds

a handful of seed mix

Toast the seeds in a dry pan stirring for a few minutes, allow to cool. Peel and slice two blood oranges,  chop the red onion. Assemble the salad of orange slices, pomegranate seeds, red onion and seed mixture.





*viini saatu testiin maahantuojalta/alkoholilakien takia joudun poistamaan alkoholia koskevat kommentit
*wine received for test from importer


















2 kommenttia :

  1. Ihanan värinen tuo sinun veriappelsiini :) en ole itse onnistunut löytämään noin punaista vielä yhtään kaupasta. Ankkaa pitäisi kokeilla joskus. Pääsiäisruoka vielä ihan hakusessa...kiitos, vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ankanrinta on kätevän kokoinen, jos ruokailijoita on jonain pääsiäisen päivänä vain kaksi - ja herkullista se tietysti on!

      Veriappelsiineista ei koskaan tiedä ennen kuorimista kuinka punaisia ne ovat. Merituuli Lindström valitteli instassa kuvan appelsiiniannoksestani nähtyään, että hän saa aina vain "puoliveriappelsiineja". Hän sentään kokkina kuorii niitä varmasti enemmän kuin minä.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.