25.5.2016

Samppanjabrunssilla Hong Kongissa | Champagne brunch in Hong Kong


























Sunnuntaisin Hong Kongissa monet ravintolat tarjoavat brunssia, joko buffetista tai pöytiin tarjoiltuna. Osaan brunsseista juomat kuuluvat hintaan. Vappupäivä osui sopivasti sunnuntaiksi, joten halusimme nauttia ikimuistoisen vappulounaan.  Vertasimme etukäteen netistä brunsseja ja päädyimme varaamaan pöydän Mandarin Oriental hotellin Clipper Loungesta. Ruokalista kuulosti kaikkein houkuttelevimmilta ja ympäristö miellyttävän ylelliseltä. Monet Hong Kongin arvostetuimmissa ravintoloista sijaitsevatkin hotelleissa tai upeissa ostoskeskuksissa. Brunssin hintaan kuului myös samppanjatarjoilu läpi aterian. Hinta ei ollut Hong Kongin halvimpia, mutta hinta-laatusuhde oli loistava. Kun brunssin hintaan kuului kaikki ja juotavaa kaadettiin vapaasti hinta näytti juomineen jäävän alle monen ihan tavallisen helsinkiläisravintolan vappubrunssin.

Moni oli tullut brunssille t-paidassa ja farkuissa, osa oli pukeutunut vähän paremmin. Meilläkin oli normaaleja kaupunkikiertelyvaatteita siistimmät asut.

Kiersimme huolellisesti pöydät läpi ennen kuin valitsimme ensimmäistäkään ruokaa lautaselle, silmät olisivat kyllä syöneet, mutta ihan joka annosta ei vain olisi jaksanut maistella. Haimme harkiten parhaita paloja pikku lautasilla välttääksemme Ruotsinlaiva-tyyppisen ähkyn, vaikka todella täyteen kyllä tulimme kun kaikenlaista piti kuitenkin kokeilla. Tarjottavien ruokien lista oli nimittäin häkellyttävä; ostereita, hummereita, erilaisia simpukoita, kuningasravun saksia, sushia, sashimia, paria kypsennettyä kalaa, Pekingin ankkaa, tilauksesta valmistettua omelettia, paahtopaistia, lampaan kyljyksiä, dim sumia ja muita kiinalaisia annoksia, japanilaisia ruokia, keittoja, salaatteja... Lisäksi juustoja, laaja valikoima upeita jälkiruokia jne. jne. Sekä Ruinartin samppanjaa läpi aterian. Juotavaa käytiin tarjoamassa jatkuvasti ruokailun ajan ja vielä laskun maksettuammekin sitä olisi kaadettu laseihimme. Istuimme brunssilla kolme tuntia ja siinä ajassa huomaavainen tarjoilijamme ehti täyttää laseja kerran jos toisenkin.

Jos Hong Kongissa haluaa kokea yhden loisteliaan ruokailuelämyksen, tässä on oiva vaihtoehto. Pöytävaraus suositeltava.

Mandarin Oriental hotel Clipper Lounge, 5 Connaught Road, Central, Hong Kong




May Day is a big celebration in Finland. As we were in Hong Kong, we wanted to celebrate the day  over a brunch. May 1st was conviniently Sunday when numerous Hong Kong restaurants have lavish brunches, either as three course menus or served from buffet. Many also have free flow beverage service included in brunch.

We went trough many recommnedations on line and ended reserving a table at Mandarin Oriental Clipper lounge for Sunday brunch. Selection sounded most appealing and price included free flow Ruinart Champagne.

We toured the restaurant before selecting anythign in our plates. We wanted to see first  what they have to avoid overloading our plates on the first tables and being too full to taste the last ones. As you can see above, selection was wide; lobster, king crab legs, sush, sashimi, Japanese and Chinese dishes, meats, fish, cheeses, salads, Peking duck, cakes, desserts, ice creams... you name it. And of course that free flow Ruinart that our attentive waiter was serving constantly. Even after we paid the check he topped our glasses.

Clipper Loung brunch isn't the cheapest in Hong Kong, but to us it had very good price quality ratio. Reservation is recommended.


6 kommenttia :

  1. Ihan mieletöntä ja olisi täydellinen elämys tälläiselle sushihullulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sushihulluna olisit ihastunut näihin! Pääsevät ehdottomasti top kolmoseen koskaan syömistäni susheista ja sashimeista!

      Poista
  2. Onpa upea paikka ja ruoka.
    Osallistu kastehelmi arvontaan.
    Hyvää perjantai päivää sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki oli kyllä todella upeaa.

      Meneillään on (hidas ja ikuinen) tavarankarsimisoperaatio ja usea tuikkukuppikin on lähdössä kiertoon, joten tällä kertaa passaan arvonnan.

      Poista
  3. Uuh..näitä once in a lifetime kokemuksia! Tuo onkin hyvä idis, että malttaa ja kiertää kaikki tarjoilut ensin läpi ja sitten valitsee ne parhaimmat. Muistan vastaavan brunssin Phuketista Surin Beachin Twinpalms hotellista, jossa vietimme erään sunnuntai-iltapäivän! Itse en syönyt muuta kuin äyriäisiä, kalaa ja juustoja! Vieläkin muistellaan mm. taskurapukeittoa, joka oli ihan käsittämättömän hyvää : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä upea kokemus ja täysin hintansa arvoinen.

      Noutopisteillä ei ollut mitään jonoja, joten tarjontaa sai tutkailla (ja kuvailla) ihan rauhassa. Halusin olla varma että syön juuri sitä mistä pidän, enkä ahtaisi vaikka (sinänsä herkullisen näköisellä) perunasalaatilla itseäni täyteen ja sitten jäisi supersushit tai hummerit syömättä.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.