5.6.2016

150-vuotispäivillä | 150th birthday

 


  
























Monessa perheessä juhlittiin viime viikonloppuna päättäjäisiä, lakkiaisia tai valmistujaisia. Meillä ei valmistujaisjuhlia ollut, mutta juhlimme eilen appeni ja hänen Australiasta koti-Suomeen vuosien tauon jälkeen vierailulle saapuneen kaksoissiskonsa 75-vuotissyntymäpäiviä pienellä joukolla.

Kälyni Mariia oli päävastuussa ruokien valmistuksesta miehensä kanssa; minä paahdoin varhaisperunoita uunissa ja pyöräytin ne litulaukkapestossa, leivoin pataleipää (nykyisin tosin olen oikaissut reseptiä niin, että sekoitan ja nostatan taikinan samassa kulhossa, kipaten sen suoraan kulhosta pataan. Yhtä hyvää tulee!) ja valmistin myös ranskalaista tomaattipiirasta yhdellä blogin kaikkien aikojen suosituimmalla reseptillä. Pöytä notkui ruokia joka makuun!

Juhlamaljana kohotettiin Acquesi Cortesi Extra Seciä*, jota sain testiin maahantuojalta. Sitrukseen ja aprikoosiin vivahtava raikkaan kuiva maku ja juoman pienet kuplat sopivat oivallisesti juhlahetkeen. Kesäjuhlien kohtuuhintainen kympin juoma ihastutti myös kauniilla pullollaan.

Oliko teillä juhlia viikonloppuna?




*Kuohuviini saatu testiin maahantuojalta






On Saturday we celebrated my father in law's and her sister's 75th birthday. Marianne had arrived with her husband all the way from Australia to celebrate together with her brother.


I toasted early season potatos in oven and rolled them in wild garlic mustard pesto, baked
no knead bread and one of my all time most popular recipies; French tomato pie.

We toasted with Acquesi Cortesi Extra Sec*, a fresh dry sparkling wine with notes of citrus and apricots.



*received for test from importer



13 kommenttia :

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upeita kuvia sinulla täällä ja maukkaan sekä tyylikkään näköiset tarjoilut! :)

      minisweetbites.blogspot.fi

      Poista
    2. Kiitos. Mariia oli laittanut annokset kauniisti. Minäkin tietysti valitsin kotoa kivan näköisiä tarjoiluastioita ja koristelin tekemäni ruoat villiyrtein.

      Poista
  2. Hyvältä näyttää tarjlilut. Yksissä lakkiaisissa oltiin ja siellä suosikkiherkkuni oli pinaatti-fetapiirakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinaatti -fetapiirakkaa on niin hyvää! Täytyykin tehdä kesän aikana!

      Poista
  3. Miten ihania kuvia, kuin olisi Italiassa tai Ranskassa viinitilalla nauttimassa viikonlopun herkkuja. Ihanaa katseltavaa ja kyllä ruokakateuskin iski. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kyllä melkoinen ähky lauantaina. Eilen sitten paisteltiinkin vain perunamunakasta ylijääneistä perunoista ja tänään pidetään paastopäivää.

      Poista
  4. Aina ei tarvita syytä juhlaan.... Mutta joskus on suoranainen pakkosyy juhlaan ;). Ihanat juhlat teillä <3.

    Ja kuvat nyt voisi yksinkertaisesti vain syödä <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rouva! Juhlat olivat ihanat, tarjottavaa oli niin silmäruokana kuin vatsan täytteenä.

      Poista
  5. Näyttääpä hyvältä nämä tarjoilut :) mums! Täytyyhän sitä 150-vuotisjuhlia viettää kunnolla juhlien. Ihana Honey ja kaunis nuttura - oliko koiratytöllä. Kattaus on puoliruokaa ja kauniilta näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koiratytön nuttura on kuvassa 😊

      Kattaus oli kaunis ja ruokaa niin paljin, ettei ollut pöydälle mahtua.

      Poista
  6. Ihania kuvia! Ja mitkä tarjoilut!😋

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.