17.8.2016

Peruna-salviagnocchit | Bon Appetit potato sage gnocchis


Sinnessä heinäkuussa syömäni gnocchit tulivat myöhemmin kotona mieleeni. Pikaisella googlauksella törmäsin Bon Appetit-lehden peruna-salviagnocchireseptiin, joka pääsi nopeasti testiin. Tilasin jossain vaiheessa Bon Appetitia, mutta lehtikasojen kasvaessa liian korkeaksi, seuraan julkaisua nykyisin Instassa ja Pinterestissä, lisäksi käyn lehden sivuilla usein etsiessäni uusia reseptejä.






 





















Gnocchit salvian, parmesaanin ja voin kera


1kg isoja, pestyjä perunoita

3 dl jauhoja + lisää jauhottamiseen


2 tl  merisuolaa

1 muna vatkattuna


4 ruokalusikallista huoneenlämpöistä suolatonta voita, leikattuna pieniksi paloiksi


70 g parmesania, hienoksi raastettuna, + lisää tarjoiluun

24 salvian lehteä


mustapippuria


Keitä perunat isossa kattilassa, runsaassa vedessä n. 40-45 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä; kaada vesi pois kattilasta. Heti kun perunat ovat tarpeeksi viileitä käsiteltäväksi, kuori ja puserra perunasurvimella isoon kulhoon (perunoista tulee tahmeita jos ne saavat jäähtyä ennen puristamista ). Anna jäähtyä.


Ripottele 3 dl jauhoja ja 2 tl perunalumen päälle ja tee keskelle kuoppa. Riko muna kuoppaan ja sekoita puisella lusikalla. Nosta  taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikina tasaiseksi varovasti, noin 2 minuuttia. Jauhota lisää, jos tarpeen. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Rullaa jokainen pala n 1,5 cm paksuksi "köydeksi". Leikkaa 1,5 cm paloiksi. Leivitä ja järjestä yhteen kerrokseen kevyesti jauhotetulle leivinpaperille.


Sekoita voi, parmesaani ja salvia isossa kulhossa. Keitä gnocchit erissä isossa kattilassa suolatussa vedessä, kunnes ne nousevat pintaan, noin 2 minuuttia. Nosta gnocchit reikäkauhalla varovasti voiseokseen. Kun kaikki gnocchit on keitetty, ota n. 1 dl keittovettä ja sekoita gnocchien ja voiseoksen joukkoon. Sekoita kevyesti kunnes voi ja juusto sulavat ja muodostavat kermaisen kastikkeen, rouhi joukkoon mustapippuria. Tarjoile parmesanin kanssa.




I used to subscrive Bon Appetit magazine, but then my magazine piles started to grow too high. Nowadays I follow the publication in Pinterest and Instagram, and browse BA site for new recipes. After our dinner in Sinne I started to crave for gnocchis and eventually found this recipe in the BA site.


Gnocchi with sage, parmesan and butter
½
pounds russet potatoes (about 4 large), scrubbed       
cups all-purpose flour, plus more for dusting   
2 teaspoons kosher salt, plus more
1 egg, beaten to blend
4 tablespoons (½ stick) unsalted butter, cut into small pieces, room temperature
2 ounces Parmesan, finely grated, plus more for serving
24 sage leaves   
Freshly ground black pepper


Cook potatoes in a large pot of boiling water over medium-high heat until tender when pierced with the tip of a knife, 40–45 minutes; drain. As soon as potatoes are cool enough to handle, peel and pass through a potato ricer into a large bowl (if left to cool before ricing, potatoes will become gummy). Let cool.



Sprinkle 1¼ cups flour and 2 tsp. salt over potatoes and, using your hands, make a well in the center. Pour egg into the well and stir in with a wooden spoon. Turn out dough onto a floured surface and gently knead, dusting with more flour as needed, until smooth but not elastic (be careful not to overwork), about 2 minutes. Divide dough into 8 pieces. Roll each piece into a 24"-long rope about ½" thick. Cut into ½" pieces, dust with flour, and arrange in a single layer on a lightly floured rimmed baking sheet. 



Toss butter, Parmesan, and sage in a large bowl. Working in batches, cook gnocchi in large pot of boiling salted water until they float to the surface, about 2 minutes. Using a slotted spoon, gently place on top of butter mixture as you go. Once all gnocchi are cooked, add ½ cup cooking liquid and gently toss everything together, adding more cooking liquid as needed, until butter and cheese are melted and a creamy sauce forms.



Serve gnocchi topped with pepper and more Parmesan


6 kommenttia :

  1. Mekin innostuttiin näitä testaamaan, saatiin inspiraatio Master chef Australia ohjelmasta. Ihanan pehmeitä ja herkullisia gnocchit olivatkin.
    Kivaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gnocchit ovat todella herkullisia, yli jääneet paistoin seuraavana päivänä. Hyviä olivat paistettunakin.

      Poista
  2. Näitä pitää testata. Meillä kun tuo kuopus rakastaa perunaa, lähes kaikessa muodossa, niin tässä voisi olla uusi herkku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla; perunafani varmasti pitää näistä

      Poista
  3. Vaikken mikään perunafani olekaan, niin gnocchit aina maistuvat! Todella herkullisen näkäinen annos : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En syö keitettyä perunaa juuri lainkaan, siitä sain överit lapsena. Gnocchit ovat kuitenkin herkkua.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.