27.9.2016

Balsamico-salottisipulit | Shallots in balsamic vinegar

En ole tavallisten hillosipuleiden ystävä, mutta makeahkot balsamicosipulit maistuvat!








 Balsamicosipulit


500 g pieniä salottisipuleita
3 dl balsamiviinietikkaa
1½ dl kookossokeria (tai fariinisokeria)
1 oksa rosmariinia
½ sitruunan kuori

Irrota sipuleista kuoret helposti keittämällä niitä ensin hetki kiehuvassa vedessä. Kaada vesi kattilasta ja jäähdytä kylmässä vedessä.

Kiehauta muut ainekset, lisää kuoritut sipulit. keitä n. 20 min balsamiviinietikkaliemessä.

Purkita kuuma liemi ja sipulit pestyihin kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kansi hyvin. Jäähdytä, säilytä viileässä.



I am not fan of pearl onions in white vinegar, but these balsamic shallots are fabulous!



Shallots in balsamic vinegar



500 g small shallots

3 dl balsamic vinegar

1½ dl coconut sugar (or brown sugar)

1 rosemary spring

½ lemon zest


Remove the onions shells easily by cooking them first in boiling water for a moment. Pour the water from the kettle and cool in cold water.


Boil the rest of the ingredients, add the peeled onions. Cook for approx. 20 minin balsamic broth.

Can hot broth and onions in heated jars and close the lids well. Cool, store in refigerator.

3 kommenttia :

  1. Minä taas tykkään niistä tavallisista, joten tykkäisin varmaan näistäkin. En olekaan koskaan maistanut tällaisia. Näyttävät kyllä oikein hyviltä.

    VastaaPoista
  2. Balsamietikka antaa saloteille pehmeän maun, nämä ovat hyvä lisäke mm. monille liharuoille.

    VastaaPoista
  3. Aijaijai kun alkoi sylkirauhaset toimimaan, nam ja myös hyvin kauniita <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.