Rapukautta juhlistettiinkin tänä vuonna vaatimattomammalla -mutta silti herkullisella- kattauksella. Olin edellisenä päivänä avannut purkillisen ravunpyrstöjä, niistä riitti vielä seuraavaksikin päiväksi helppoon rapupastaan.
Rapupasta kahdelle
1½ dl creme fraichea
½ limen mehu + raastettu kuori
2 rl pastan keittovettä
ripaus kuivattua chiliä
suolaa
pippuria
½ purkki jokiravun pyrstöjä
Spagettia
Keitä spagettia valmistajan ohjeen mukaan kahdelle ja valuta. Laita pasta takaisin kattilaan.
Sekoita creme fraiche, puolikkaan limen mehu ja raastettu kuori sekä 2 rl pastan keittovettä sekä maun mukaan chiliä, suolaa ja pippuria. Sekoita kastike pastan joukkoon, tarjoa ravunpyrstöjen kera.
Keitinveden lisääminen kastikkeeseen saattaa kuulostaa oudolta, mutta tärkkelyspitoinen keitinliemi pitää pastan irtonaisena ja helpommin syötävinä, se antaa myös täyteläisen koostumuksen kastikkeelle.
Last fall I attended a great crayfish party, but this fall I don't have any crayfish parties forecasted. To celebrate the crayfish season I have a crayfish pasta out of canned crayfish tails.
Crayfish pasta for two
1½ dl creme fraiche
½ lime juice + grated rind
2 tablespoons of pasta cooking water
a pinch of dried chilli
salt
pepper
½ jar of crayfish tails
spaghetti
Cook the spaghetti according to the manufacturer's instructions for two and a drain. Put the pasta back into the pot.
Mix creme fraiche, lime juice and grated peel and 2 tablespoons of pasta cooking water. Season withe chili, salt and pepper. Mix the sauce with past, serve with crayfish tails.
The starch in cooking water keeps pasta loose and prevents it from sticking. It also makes sauce thicker.
Minä aina välillä hemmottelen miestä hänen herkkuruoillaan ja tämä näyttää nyt sellaiselta ruoalta, jota voisin hyvin hänelle laittaa.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Lumo <3
Ihanan helppo resepti, ehdottomasti täytyy kokeilla. Rakastan rapuja ja ravunpyrstöruokia ja tänään meillä syödään ravunpyrstörisottoa.
VastaaPoista