1.10.2016

Syötävän vietävää mustikkagranolaa | Blueberry granola

Joitain viikkoja sitten julkaistiin yksi vuoden kauneimmista keittokirjoista, ruokakirjailija, Jotain maukasta-bloggaaja, kuvaaja Mari Moilasen Syötäviä vietäviä*. Mari  on jo aiemmin julkaissut kaksi ruokakirjaa Sitä parempi soppa ja Sitä parempi soppa 2, jotka ovat olleet ahkerassa käytössä keittiössäni.





Kirjassa on nimensä mukaisesti ohjeita lahjaksi ja tuliaisiksi sopivien syötävien tekoon. Mari antaa myös vinkkejä kauniiseen paketointiin ja onpa hän lisäksi listannut ostospaikkoja ruokalahjojen paketointiin ja esillepanoon.

Ensimmäiseksi resepteistä testiin pääsi mustikkagranola. Teen itse omat granolani ja syön niitä tuorepuuron kanssa aamuisin, joten tämä ensimmäinen erä päätyy omaan käyttöön. Olen antanut granolaa myös joululahjaksi ja jonkun erän kirjan ohjeilla voisin nytkin tehdä lahjaksi. Jouluunhan on alle kolme kuukautta... Toinen hyvä lahjaidea on antaa koko Syötäviä vietäviä-kirja lahjaksi.

Kaikki reseptin ainekset jopa löytyivät valmiiksi kotoa. Mustikkajauhetta olin tuonut viime Tallinnan-reissulta ja jauhettua vaniljaa Pariisista. Näitä raaka-aineita saa kyllä Suomestakin. Ohje -kuten suurin osa kirjan muistakin ohjeista- oli helppo ja granola valmistui muun ruoanlaiton sivussa. Lopputulos oli herkullinen, puuro maistuu taas uudelta mustikkagranolan kera nautittuna!

Granolan voi pakata kauniiseen lasipurkkiin. Omat lahjapakettini koristelen vielä omalla leimalla varustetuin etiketein. Teetin ihan tätä tarkoitusta varten joitain vuosia sitten jollain Etsyn kauppiaalla oman leiman S***n's special -handmade in Helsinki, halvimmillaan tilauksen mukaan tehty leima maksoi silloin alle kympin.



Mustikkagranola

1  kaurahiutaleita
1 dl kurpitsansiemeniä
2 rl chiansiemeniä
½ dl pinjansiemeniä
6 rkl mustikkajauhetta
1 tl aitoa vaniljaa jauhettuna
1 rkl jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa
½ dl kookossokeria
1 dl kookosöljyä
1½ dl vaahterasiirappia

Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon siemenet, mausteet ja sokeri. Lisää sulatettu kookosöljy sekä vaahterasiirappi ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi mustikkajauhe.

Levitä seos pellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Sekoita muutaman kerran paahtumisen aikana.



One of the most beautiful cookbooks of the year is Mari Moilanen's new Syötäviä vietäviä. Sorry, only in Finnish at this point. Book contains recipes for food gifts and tips for packing.

The below recipe is from the book. I have made my own granola for years. This easy recipe gave a good, tasty alternative for my own basic granola recipe.

Blueberry granola

1 oat flakes
1 dl pumpkin seeds
2 tablespoons chia seeds
½dl pine nuts
6 tablespoons blueberry powder
1 teaspoon of real vanilla powder
1 tablespoon of ground cardamom
pinch of salt
½ dl coconut sugar
1 dl coconut oil
1 ½dl maple syrup

Mix oat flakes with the seeds, spices and sugar. Add the melted coconut oil and maple syrup and mix well. Finally, add blueberry powder.

Spread the mixture thinly on a baking sheet and roast in 200-degree oven for about 20 minutes. Stir a few times during roasting.

*Kirja saatu arvostelukappaleena *Book received for review


8 kommenttia :

  1. Granolan tekemistä olen miettinyt täälläkin.
    Hyvältä näyttää <3

    VastaaPoista
  2. Marin kirja on ihana! Tein omenagranolaa - oli herkullista!

    VastaaPoista
  3. Tuo kirja olisi mukava selata läpi :) itse tehdyt tuliaiset ovat kivoja!

    VastaaPoista
  4. Kiitos reseptistä <3 En tiedä miksi koen nämä vaivalloisiksi, vaikka ei olekaan, vaan kuulemma helppoa tehdä. Sain meinaan lahjaksi ja oli niin hyvää. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Granola vaatii lähinnä sekoittamista. Itse tehty on terveellisempääkin kuin useimmat ns fittnessdgranolat

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.