11.11.2016

Meksikon tyyliin | Mexican style food






Erilaiset tahnat ja salsat ovat meillä usein sellaisten päivien ruokaa kun ei tiedä mitä söisi ja kaupassakaan ei jaksaisi tai viitsisi käydä -ainakaan pitkän kaavan mukaan. Perusvarasto kotona tosin on aika kattava. Meillä on oikeastaan aina kotona papuja, avokadoja, tomaatteja ja tortillalättyjäkin löytyy usein paketillinen. Kunnon ruokabloggaaja toki vääntää nekin itse, mutta tässä kohtaa usein oikaisen. Broilerin rintafileekin oli jäänyt edelliseltä päivältä yli, paistoin sen ja riivin quesadillan väliin. Täytteeseen voi käyttää myös erilaisia vihanneksia.


Täältä löytyvät quesadillojen, tomaattisalsan ja quacamolen  reseptit. Paputahnan kehittelin lennosta.

Paputahna

1 purkki punaisia kidneypapuja
1,5 dl kasvislientä
½ punasipuli silputtuna
1 valkosipuli hienonnettuna
½ tl savupaprikaa
1 rl sriraha-chilikastiketta
suolaa
mustapippuria
öljyä

Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa, lisää pavut ja vesi. Anna hautua keskilämmöllä pehmeäksi, n. 15-20 min. Mausta savupaprikalla, chilikastikkeella, suolalla ja pippurilla.

Different pastes and salsa are the food we often eat those days when you do not know what to eat and don't feel like going shopping.
I am basically well stocked at all times. We have always  beans, avocados, tomatoes and even tortillas  A self respecting food blogger of course makes tortillas from scratch, but hey, sometimes it's ok to take shortcuts!
Chicken breast was left over from the previous day, I fried & pulled it for the quesadilla filling.
Variety of vegetables can also be used for the filling
Quasadilla, tomato salsa and quacamole recipes here.


6 kommenttia :

  1. Näyttää hyvältä, meillä tänään mies kokkaa erilaisia tortilla ruokia.
    Kivaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehesi taitaa olla varsinainen virtuoosi keittiössä :-)

      Poista
  2. Meksikolainen ja Tex mex ruoka on kyllä aina loistavaa. Pitää testaa noita papuja, nams

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen inhosin papuja, nykyisin rakastan niitä. Tämä papuohje on ihan lemppareitani.

      Poista
  3. Täytyy myöntää, että meillä avautuu tortillalättypussi viikoittain. On niin helppoa nauttia viikonlopulta jääneiden kastikkeiden tai lihojen kera. Nyt mun peruskotilounas on tyyliä härkis-avokado-feta-chili-salaatti tortillaan kääräistynä : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tortillaan voi tosiaan kääräistä kätevästi miltei mitä vain.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.