22.12.2016

Itämaan tietäjien joulupuuro | Christmas rice porride in a new way

Törmäsin viime vuonna netissä kookosriisipuuroreseptiin ja sen kanssa tarjottavaan joulunektariin. Tein sitä viime jouluaattoaamuna, hieman alkuperäistä reseptiä muutellen. Lisäsin tähtianista ja korvasin puolet kookosmaidosta rasvattomalla maidolla, olihan iltapäivällä täysi joulukattaus tarjolla.



Joulunektarissa oli muistaakseni joitain pähkinöitä, korvasin ne mantelilastuilla, voin määrääkin vähensin. Lisäksi lohkoin sharonia puuron seuraksi ja raikastin kokonaisuutta persimonilla.




Kookoriisipuuro (kahdelle)

1,5 dl puuroriisiä
3 dl vettä
1/4 tl suolaa
1 klementiinin kuoret
1 vaniljatanko
1 tähtianis
½ prk kookosmaitoa
1½ dl maitoa

Joulunektari

½ dl mantelilastuja
1 rl voita
1/2 dl vaahterasiirappia
hyppysellinen kanelia tai pari kierrosta kaneli-vaniljamyllystä

Puolikas persimon kuutioituna

Valmista puuro mittaamalla riisit, vesi ja suola kattilaan. Kiehauta, ja anna porista pienellä lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää kattilaan klementiinin kuoret, vaniljatanko ja maito & kookosmaito. Sekoita kevyesti, ja anna puuron tekeytyä miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia, tai kunnes se on kermaista ja pehmeää.

Aloita nektarin valmistus paahtamalla mantelilastuihin kevyesti väriä kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä. Lämmitä voi pienessä kattilassa, ja tipauta kevyesti mantelilastut sulan voin sekaan. Lisää vaahterasiirappi ja sekoita. Annostele voi-manteliseosta puuron päälle ja lisää halutessasi hieman kanelia. Tarjoile kuutioidun persimonin kera.



Last year before Christmas, I found online a cocnut rice porridge recipe. I made it last Christmas Eve morning, changing original recipe slightly. I added star anise and replaced half of the coconut milk with skimmed milk as a big Christmas dinner was ahead few hours later. Ialso  replaced nuts in Christmas nectar with almond flakes. To add some frenhness, I garnished porridge with  presimon fruit.


Coconut rice porridge (for two)


1.5 dl pudding rice


3 dl water

1/4 tsp salt

skin of  1 clementine

1 vanilla bean

1 star anise

½ small can of coconut milk

1½ dl milk


Christmas nectar


½ cup slivered almonds


1 tablespoon butter

1/2 cup maple syrup

a pinch of cinnamon and a couple of rounds of cinnamon-vanilla grinder


persimon half cut into cubes



Prepare porridge by measuring the rice, water and salt in a saucepan. Bring to a boil, and let the simmer on low heat untilrice has absorbed the water. Add clementine shells, vanilla bean and coconut milk & milk. Mix gently and allow the porridge to simmer on low heat for approx. 45 minutes, or until it is creamy and soft.


Start making of nectar by roasting almonds lightly in a dry frying pan over medium heat. Heat the butter in a small saucepan, and gently drop almonds in melted butter. Add maple syrup and mix. Pour butter almond mix and lift sharon
cubes on top of porridge and sprinkle with cinnamon. Serve with cubed persimon.

8 kommenttia :

  1. Kookosmaito tuo varmasti kivan uudenlaisen vivahteen puuroon ja raikkautta hedelmistä :) Hyvää joulua!

    VastaaPoista
  2. Oi mikä puuro. Enpä ole testannut kookosmaitoa puuron kanssa. Pitääpä laittaa idea muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla eikä rajata riisipuuron syömistä vain joulun aikaan

      Poista
  3. Mielenkiintoiselta kuulostaa. Enpä ole kookosmaitoa käyttänyt missään, pitäisköhän minunkin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienikin määrä kookosmaitoa antaa kivan maun ruokiin

      Poista
  4. Kuulostaa huomattavasti paremmalta, kuin perinteinen joulupuuro, jota en siis syö. Tunnelmallista joulua Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihanan herkullinen puuro, jolle kannattaa antaa mahdollisuus

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.