18.12.2016

Joululimppu | Christmas bread





Joululimppua olen leiponut tällä Teresa Välimäen helpolla reseptillä, alun perin taisin löytää sen jonkun lehden nettisivulta. Leipä on erittäin helppo tehdä ja maku sopii erinomaisesti joulupöydän herkkujen kanssa. Ja mikä onkaan ihanampaa kuin jouluyönä hiipiä jääkaapille tekemään kinkku- tai lohivoileipää...


Teresa Välimäen joululimppu

Jätä vuokiin n. neljännes kohoamisvaraa, taikina kohoaa reilusti. Hiivan määrä kuulosti mielestäni hurjalta, mutta kyllä se ihan oikein on.

1 l piimää
100 g hiivaa
2 dl siirappia
3 dl rouhittua ruismallasta
5 dl ruisjauhoja
9 dl vehnäjauhoja
2,5 tl suolaa
1 tl fenkolinsiemeniä


Sekoita hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisä sekaan suola, siirappi, mallas ja jauhot. Sekoita.

Kaada taikina kahteen voideltuun vuokaan ja anna kohota tunti. Paista leipiä 175-asteisessa uunissa n. 1½ h.



A simple bread for Christmas



Teresa Välimäki's Christmas bread




Leave your tins a quarter empty, the dough will rise a lot. Amount of yeast sounded high to me, but it is correct.




1 l buttermilk

100 g of yeast

2 dl dark syrup

3 dl crushed rye malt

5 dl rye flour

9 dl wheat flour

2.5 tsp salt

1 teaspoon fennel seeds







Mix the yeast in lukewarm buttermilk. Add salt mix, syrup, malt and flour. Mix.




Pour the batter into two greased baking tins and leave to rise for an hour. Bake the bread at 175 ° C oven for approx. 1½ h.






4 kommenttia :

  1. Kiva idea leipoa leipä kakkuvuoassa. Näyttää ihanalta!
    Herkullista sunnuntaita Lumo <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Kaipasinkin juuri uutta leipäohjetta jouluun:)

    VastaaPoista
  3. Mielettömän hieno idea paistaa leipä rengasvuoassa! Tätä vois kokeilla.

    VastaaPoista
  4. OOh tulipa kaunis ja hei uskaltaisinko minäkin, kaupan perusjoululimput on aika kauheaa höttöä. Mukavaa uutta viikkoa Lumo <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.