14.1.2017

Ottolenghin mintturiisi fetan ja granaattiomenan kanssa | Baked Minty Rice With Feta And Pomegranate Relish


Googlailen välillä Yotam Ottolenghin reseptejä netistä. Harmittaa vieläkin, etten ostanut pari vuotta sitten  yhtä hänen keittokirjoistaan, jonka näin halvalla kirja-alessa pari vuotta sitten. No, onneksi on aina netti. Hänellä on paljon loistavia etenkin kasvispohjaisia reseptejä.

Tätä reseptiä muuttelin hieman sen mukaan mitä kaapeista löytyi ja herkullista tuli!




Yotam Ottolengi has tons of lovely Middle Eastern recipes. I google for them when looking for fresh recipes full of flavors.

I -as usual- amended the original recipe according to my cupboard contents. Result was delicious anyhow!


ottolenghi, riisiruoka, feta, granaattiomena



ottolenghi, riisiruoka, feta, granaattiomena













Granaattiomenalisäkkeeseen

1,5 dl pähkinöitä

1 dl granaattiomenan siemeniä (noin ½ suuri granaattiomena)

1 dl kivettömiä oliiveja, karkeaksi silputtuna

1 dl oliiviöljyä

1 dl karkeaksi silputtua tuoretta minttua

1 rkl granaattiomenasiirappia

1 valkosipulinkynsi, murskattuna

suolaa, vastajauhettua pippuria



Riisiin



5 dl basmatiriisiä

3 rkl suolatonta voita, paloiksi leikattuna

¾ tl suolaa

10 mintunvartta

50 g fetaa viipaloituna


Granaattiomenasiirappia löytyy Lähi-idän ruokia myyvistä liikkeistä, joistain supermarketeista ja nettikaupoista.

Granaattiomenalisäkkeen valmistus


Esilämmitä uuni 180 ° C. Paahda pähkinöitä leivinpaperilla ylätasolla, sekoita kerran paahtamisen aikana, kunnes pähkinät ovat paahtuneet kullanruskeaksi, 5-8 minuuttia. Anna jäähtyä, rouhi pähkinät. Nosta uunin lämpö 225 ° asteeseen.


Sekoita pähkinät, granaattiomenan siemenet, oliivit, öljy, minttu, persilja, granaattiomenasiirappi ja valkosipuli keskikokoissa kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.



Riisin valmistus

Yhdistä riisi, voita ja suola n 30x20 cm vuoassa, kaada päälle 7 dl vettä; asettele mintun oksat riisin päälle. Peitä tiiviisti foliolla ja paista kunnes riisi on kypsää ja vesi imeytynyt, 30-35 minuuttia. Ota pois uunista; nypi minttu pois. Sekoittele riisiä haarukalla.


Kuumenna grillivastus. Nosta fetapalat riisin päälle. Grillaa vastuksen alla kunnes feta alkaa ruskea, 8-10 minuuttia. Lusikoi päälle granaattiomenalisäkettä.



Pomegranate Relish

 for relish

1,5 dl nuts
1 dl pomegranate seeds (from about ½ large pomegranate)
1 dl pitted olives, coarsely chopped
1 dl cup olive oil
1 dl coarsely chopped fresh mint
1 tablespoon pomegranate molasses
1 garlic clove, crushed into a paste
salt, freshly ground pepper

for rice

5 dl basmati rice
3 tablespoons unsalted butter, cut into pieces
¾ teaspoon salt
10 mint sprigs
250 g feta


Pomegranate molasses can be found at Middle Eastern markets, some supermarkets, and online.


Pomegranate Relish
Place a rack in upper third of oven; preheat to 180 C°. Toast nuts on a rimmed baking sheet, tossing once, until golden brown, 5–8 minutes. Let cool, then coarsely chop. Increase oven temperature to 225°.
Toss nuts, pomegranate seeds, olives, oil, mint, parsley, pomegranate molasses, and garlic in a medium bowl to combine. Season with salt and pepper.

Rice and Assembly

Combine rice, butter, and salt in abt 30x20 cm baking dish, then pour in a scant 7 dl water; top with mint sprigs. Cover tightly with foil and bake until rice is tender and water is absorbed, 30–35 minutes. Remove from oven; pluck out mint. Fluff rice with a fork.
Heat broiler. Arrange feta over rice. Broil until rice around edges of pan is browned and crisp and feta is starting to brown, 8–10 minutes. Spoon pomegranate relish over.

16 kommenttia :

  1. Ihania reseptejä ja niin herkulliselta näyttää <3
    Ihanaa viikonloppua Lumo!

    VastaaPoista
  2. Herkullinen ja uudenlainen yhdistelmä! Tätä pitää kokeilla. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä yhdistyvät suolainen ja hapan, makea ja raikas ihanalla tavalla.

      Poista
  3. Ihana resepti, laitoin heti jemmaan ja aion kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein tätä anoppilassa, kaikki ihastuivat esiteineistä eläkeläisiin.

      Poista
  4. Oi miten herkullisen näköistä. Hitsi laitoin sulla mesellä viestiä, heti kun laitoit blogiini kommentin, että olit samaan aikaan laivalla. Kirjoitin, että olen Tallinkilla ja tarvitko kyytiä bussiasemalle ja arvaa oliko viesti mennytkin vahingossa Kristallikimaralle, hehe. Eli ajatuksissa olit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli yhtäkkiö postausta lukiessa mieleen, että olet samalla laivallla varmaan tulossa. Olin parkkerannut vakipaikkaan takakannen kahvilaan. Kiitos tarjouksesta, pääsin autolla kotiin.

      Poista
  5. Täälläkin fanitetaan Ottolenghiä, vaikkei yhtään hänen ruokakirjaansa ei olekaan hyllyssä... Superherkullinen ruoka ja resepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ottolenghillä onkin paljon todella hyviä, nokkelia mutta yksinkertaisia reseptejä.

      Poista
  6. Näyttäpä herkulliselta.
    Mukavaa sunnuntaita ♥

    VastaaPoista
  7. Onpa kiva tämä sun blogi!Ja makoisa reseptiikka myös löytyi heti.Tykkään paljon kasviksista myös.Tuon basmatiriisin kans voisikin kokeilla minttua ja juustoa.

    VastaaPoista
  8. Ottolenghin alkuperäisessä ohjeessa oliiviöljyä tulee vain kolme teelusikallista salsaan. Ja fetaa ei grillata, vaan se murustellaan kypsän riisin päälle salsan alle. Ottolenghin ohjeella tästä tulee todella hyvää. Desi öljyä on aivan liikaa.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.