6.4.2017

Vuoden 2017 Taste of Helsinki-ravintolat | Sneak peek to Taste of Helsinki 2017

Jo useana kesänä Helsingin Kansalaistorin puistoon levittäytynyt ruokafestivaali, Barry ja Mira McNamaran Suomeen tuoma Taste of Helsinki kokoaa jälleen kymmenen huippuravintolaa, mukana on myös useita tunnettuja juomataloja.

Taste of Helsinki 2017, silakka, savoy

silakka, kalaruoka

jälkiruoka, taste of helsinki 2017

silakka, taste of helsinki 2017
visit helsinki, taste of helsinki, lammasruoka
jälkiruoka, taste of helsinki 2017

80. juhlavuottaan viettävä Savoy julkisti jo tammikuussa osallistuvansa Taste of Helsinkiin tänä vuonna. Eilen loputkin osallistuvat ravintolat julkistettiin, ruoan merkeissä totta kai.

Taste of Helsingissä ovat mukana aiemmilta vuosilta tutut  Bistro O Mat, Grön, Pastor ja Toca. Uusina tulokkaina nähdään Helsingin ravintolat Passio, Savoy ja Shelter, turkulainen Ludu, Eestin parhaaksi ravintolaksi valittu tallinnalainen Noa sekä villiyrttejä tarjoava pop up -ravintola TuOHi.

Pressissä maisteltiin Savoyn mustaherukalla maustettua silakkaa, perunahelmiä ja tillikreemiä, Shelterin oliivilla ja oreganolla täytettyä luomukaritsankylkeä, porkkanahummusta ja lehtikaalia sekä Pastorin kolmen maidon vaniljakakkua, maitosorbettia dulce de lehcheä ja sitruunamarenkia.

Säät ovat välillä olleet haastavia, mutta tapahtuman tunnelma on sadepäivinäkin ollut hyvä. Joka vuosi tapahtumassa on tietysti runsaasti uusia kävijöitä, mutta paljon myös niitä, joille tapahtumasta on tullut jokavuotinen traditio. Suurin osa annoksista maksaa 5-6 euroa, keskimäärin kävijä syö kuusi maisteluannosta.



parsa, mäti, hollandaise

Ruokien lisäksi tarjolla on viinejä, pienpanimo-oluita ja erikoiskahveja. Festareilla on lisäksi mm. elävää musiikkia ja ohjelmassa kokkausnäytöksiä, Suomi–Ruotsi-kokkausmaaottelu ja pääsponsori Electroluxin kokkikoulu, jossa olen ollut kaksi kertaa mukana kokkaamassa Suomen kokkimaajoukkueen jäsenten opastamana. Saimme Beach house kitchenin Helin kanssa esimakua kokkikoulusta valmistamalla pressitilaisuuden lopuksi Electrolux culinary schoolissa parsaa, hollandaisekastiketta ja yrttipestoa. Parsakausikin tuli samalla siis avattua. Tämän annoksen voisi tehdä kotonakin vaikka ensi viikon hääpäivänä.


Press launch of Taste of Helsinki culinary festival. Taste of Helsinki 2017 serves gourmet flavours of the city by some of the best Finnish (and one Estonian) restaurants in the heart of Helsinki 15-18.6.2017.

5 kommenttia :

  1. Voi mitä herkkuja! Kyllä minä vaan niin odotan viikon päästä päättyvän ekopaaston jälkeistä aikaa;)

    VastaaPoista
  2. Ihana tapahtuma taas tulossa. Kiva, että tällaisia saadaan järjestää.
    Mukavaa torstaita ❤️

    VastaaPoista
  3. upeat kuvat - odotan festareita jo innolla!

    VastaaPoista
  4. Oih ihana Kari Aihinen! Mä niin tykkään siitä! <3

    VastaaPoista
  5. Aijai, mies toi tuliaisiksi Argentiinasta dulche de lecheä. Olikin valloittava herkku ja sitä sai suoraan purkista.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.