12.5.2017

Uunimunat makkaran kera | Oven baked eggs with sausages

Uunimunista kirjoitelin jokin aika sitten, ne käyvät brunssin lisäksi hyvin myös arki-illalliselle. Muna on muutenkin käytännöllinen; se on maittava, muuntautuva ja muodikaskin. Onhan munasta ilmestynyt juuri kirja ja munaruokiin keskittynyt ravintolakin on avattu Helsingissä. Kumpaankaan en tosin ole -vielä- tutustunut.

resepti, munaresepti, kananmuna, makkara

resepti, munaresepti, kananmuna, makkara

resepti, munaresepti, kananmuna, makkara

Uunimunat makkaran kera kahdelle


15 g voita uunivuokien voiteluun
4 isoa munaa
4 rkl kermaa
(20 g pecorinoa, hienoksi raastettua
vastajauhettua mustapippuria

kaksi kuutioitua tomaattia


Kuumenna uuni 180 ° C asteeseen. Voitele kaksi syvää pikkuvuokaa. Riko muna vuokaan muna ja mausta suolalla, lisää sitten ruokalusikallinen kermaa jokaiseen vuokaan (ja ripottele päälle pecorinoa). Mausta  pippurilla. Pecorino ja kylmäsavulohi ovat suolaisia, joten munat eivät kaipaa suolaa.


Asettele vuoat uunipellille ja kaada uunivuoalle kiehuvaa vettä niin että vesi tulee noin puoliväliin vuokia. Laita uuniin ja paista 15 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat juuri hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia. Nostele tomaattikuutiot munien päälle. Aseta vuoat lämmitetyille lautasille.

Munien lisäksi voi tarjota paahdettua leipää, jolla on ihana kaapia viimeisetkin munan rippeen kulhon pohjalta sekä makkaraa.

LUMO LIFESTYLEÄ VOIT SEURATA FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA


I posted about eggs baked in oven a while ago. Eggs are so versatile, but this is one my favorites, so I had to make them again, this time without salmon as we had sausages with eggs.


Baked eggs with cold smoked salmon

Serves 2

20 g butter for greasing
4 large eggs
4 tablespoons cream
(20g  Pecorino, finely grated)
freshly ground black pepper

two cubed tomatoes


Preheat the oven to 180°C

 Butter two deep ramekins. Crack in an egg and season with salt, then add a tablespoon cream to each ramekin and (sprinkle over the Pecorino).

Arrange the ramekins in a roasting tin and pour in enough boiling water to come about halfway up each ramekin. Place in the oven and bake for 15 minutes, until the eggs are just set but the yolks are still runny. Lift tomato cubes on top of eggs. Set a ramekin on a warmed plate.


15 kommenttia :

  1. Tässäpä on kiva ohje. Uskoisin, että maistuisi meidänkin isännälle, vaikkapa juuri iltapalana. Minulta löytyy tuo uusi muna-kirja, mutta en ole itsekään vielä ehtinyt siihen tutustua. Mukavaa viikonloppua Sinulle ♥ Ps. Nämä sinun kuvasi ovat niin ihania ja kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muna-kirjan arvostelukappaleen unohdin tilata, mutta onneksi netti on munareseptejä pullollaan, jos ei omasta päästä keksi jotain uutta

      Poista
  2. Onpa kiva ja helppo idea. Munakasrullia olen tehnyt uunissa, mutta enpä ole hoksannut tehdä uunimunia. Kiitos vinkistä ja aurinkoa viikonloppuun <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munista saa niin helposti erilaisia ruokia, että niitä tulee usein tehtyä

      Poista
  3. Nam. Keltuainen on nuin majoneesia. Usein paistetaan leipätikkujen dipiksi kananmunia.
    Ihanaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua sinulle Lumo ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen en pitänyt keltuaisesta, nyt juokseva keltuainen on mielestäni herkullista

      Poista
  4. Oikea gourmetsnack, sopisi vaikka mökkisaunan iltapalaksi. Kaunista viikonvaihdetta & aurinkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaan helppo tehdä vaikka mökillä. Ei tarvita monimutkaisia työvaiheita tai kotikeittiöön jääneitä keittiövälineita.

      Poista
  5. Yksinkertaisen herkullinen. Jostain luin, että nyt pitäisi olla pilvimunia :)

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilvimunia en ole tehnytkään, ne ovat kyllä to do-listalla

      Poista
  6. Tämä on ruoka josta meidän perheen miehet tai ainankin se isoin tykkää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makkaraa ja munia, varmasti monen miehen herkkuruokaa

      Poista
  7. Kiitos reseptistä ja vinkistä - näyttää kyllä herkulliselta ja tarpeeksi helpolta jopa minulle;)
    Hyvää viikonloppua, Lumo <3

    VastaaPoista
  8. Nämä ovat niitä sarjassamme ihanan helppoja, mutta kuitenkin maistuvia ruokia joko luonaalle tai iltapalalle. Muistan kun oma äitini teki usein maito-munakasta uunissa kun oltiin lapsia. Ihana tuo sinun punainen pieni vuoka <3, niin herkulliselta näyttää siitä tarjottava ateria. Toiveikasta torstaita sinulle Tuuli :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.