16.8.2017

Croisanttivohvelit ja vadelma-chiahillo | Croffles and raspberry chia jam


Lojuuko kaapissa käyttämätön vohvelirauta? Onko vohvelitaikinan tekeminen jo ajatuksena liian työlästä? Ei hätää - vohveliraudalla voi helposti tehdä vohveleita muutenkin kuin tavallista vohvelitaikinaa käyttäen.


croffles, vohveli, vadelmahillo


marjakausi, satokausikalenteri

Oletko kokeillut tehdä vohveleita valmiista croisanttitaikinasta? Siis sellaisesta, joka löytyy kaupan kylmäkaapista säilyketölkissä? Taikina on valmiiksi kaulittuna ja siististi rullattuna, se ei vaadi muuta kuin sopiviksi paloiksi leikkaamisen ja paistamisen.

Valmiista croisanttitaikinasta tulee ihania, rapsakoita vohveleita vaivattomasti ja siististi.

Croisanttivohveleiden kanssa maistuu tuorehillo vadelmista. Maaninen vadelmanpoiminta on tuottanut tulosta, pakastimessa on vadelmaa annospusseissa pitkälle talveen. Kun pakastimeen ei enää vadelmaa enempää mahdu, olen keitellyt perinteistä vadelmahilloa ja kokeilin myös helpon tuorehillon valmistamista.


Vadelma-chiahillo

1 dl vettä
2 rkl chiansiemeniä
2 dl vadelmia
2 rl vaahterasiirappia
(1 tl vaniljauutetta)

Sekoita chiansiemenet veteen ja anna vetäytyä 30 minuuttia.
Lisää vadelmat. Soseuta marjat sauvasekoittimella. Makeuta vaahterasiirapilla ja mausta vaniljauutteella.


Have you tried to make waffles of a canned croissant dough? The dough is neatly rolled, it does not require anything other than cutting and frying with waffle iron. Croffles are easy and not messy at all to prepare.


A fresh raspberry chia jam tastes wonderful with croffles

Raspberry-chia jam

1 dl water
2 tablespoons chia seeds
2 dl raspberries
2 tablespoons maple syrup
(1 teaspoon vanilla extract)

Mix chicken seeds in water and let go for 30 minutes.
Add raspberries. Wash the berries with a mixer. Sweetie with maple syrup, season with vanilla extract.

11 kommenttia :

  1. Ihana vaihtoehto tavallisille vohveleille.
    Kivaa keskiviikkoa Lumo ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt taikinaakin, eikä sekään tartu vohvelirautaan, mutta tämä on vielä helpompi tapa tehdä siististi vohveleita.

      Poista
  2. Wau ja arvaa vaan, todellakin lojuu. Nämä lähtee testiin, koska sen vohvelitaikinan tekeminen on mielestäni aika rasittavaa. ;) Lähtee kokeiluun, kiitos mahtavasta vinkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on todella helppo tapa tehdä vohveleita ja täytteeksi käyvät niin makeat kuin suolaiset.

      Poista
  3. Hauska vaihtoehto normaali vohvelitaikinalle :) Kävin eilen taas syömässä vadelmia lähimetsikön puskista. Nams nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimeni on Tuuli - olen vadelmaholisti. Olen ollut harva se ilta vadelmapuskissa poimimassa, nyt ei pakastimeen enää mahdu vadelmia!

      Poista
  4. Nämä valmiit taikinat ovat niin käteviä käyttää vohveliraudoissa niin kuin voi- tai lehtitaikinakin, tenpä viime joulun alla myös piparkakkutaikinasta ja hyvin onnistui. Herkullisen näköistä hilloa, sitä pitää kokeillä, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparkakkutaikinasta - mikä loistava idea! Täytyy ehdottomasti kokeilla!

      Poista
  5. Kokeiluun täälläkin! Iloa loppuviikkoon!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin kätevä ja nopea tapa tehdä vohveleita💚 Mukavaa viikonloppua.

      Poista
  6. Meillä vohvelirauta on todella aktiivikäytössä. Jouduimme jo ostamaan uuden, kun edellinen sanoi sopimuksensa irti. Enpä ole ikinä kokeillut noita valmistaikinoita. Meillä on kaikenvaralta aina sellainen vohvelijauhepussi kaapissa. Siihen ei tarvitse muutakuin rasvaa ja vichyvettä, jonka saa SodaStremillä helposti.

    Minä kävin marjatilalla poimissa vadelmia. Ei mennyt kauaa, kun oli kolme kiloa kasassa. Eiköhän sillä jonkun aikaa pärjäile

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.