20.8.2017

Hedelmägazpacho | Fruity gazpacho

Vaikkei helle olekaan pahemmin hellinyt, on tänäkin kesänä muutaman kerran tullut tehtyä gazpachoa. Reseptejä en tämän(kään) kylmän keiton teossa noudata, vaan siihen päätyy raaka-aineita sen mukaan mitä käsillä sattuu olemaan.


kylmä keitto, gazpacho

gazpacho, kylmä keitto





Hedelmäinen gazpacho

1/4 minivesimeloni
½ kurkku
6 aurinkokuivattua tomaattia liotettuna
4 tomaattia
1 nektariini
½ rl Sriracha- tai muuta pippurikastiketta
1 rl sherry- tai omenaviinietikkaa
1 tl korianterin siemeniä
1 tl jeeraa

suolaa

pippuria



Pilko ainekset ja aja tehosekoittimella sileäksi, lisää tarpeen mukaan aurinkokuivattujen tomaattien liotusvettä. Jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele (kuivatuilla) syötävillä kukan terälehdillä valuttamalla lusikallinen kurpitsaöljyä keiton pinnalle.





Gazpacho is a light and fresh cold summer soup, a perfect dish for hot summer days. It's also a good option for 5:2 fast days.

My recipe tends never stay the same, but in my gazpacho there is almost always some fruit. This time I added watermelon anda nectarine in the soup.



 I have shared recipes of cucumber melon gazpacho and anything goes gazpacho



Fruity gazpacho



1/4 mini watermelon

½ cucumber

6 sun dried tomatoes soaked

4 tomatoes

1 nectarine

½ tablespoons Sriracha- or other hot sauce

1 tablespoon sherry or cider vinegar

1 teaspoon coriander seeds

1 teaspoon jeera

salt

pepper







Chop the ingredients, run smooth in a blender , add soaking water from sun -dried tomatoes. Chill before serving. Serve the soup with a spoonful of pumpkin oil and (dried) edible fower petals.

6 kommenttia :

  1. Gazpacho on yksi kesäinen lempparikeittoni! Tätä voisi olla kiva kokeilla vaihteeksi.
    Aurinkoista sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gazpacho on niin hyvää, siihen voi laittaa vaikka mitä.

      Poista
  2. Ihanan raikkaan kuuloinen keitto.
    Mukavaa sunnuntaita sinulle Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimiä keittoja en kesäisin yleensä tee, mutta näitä kylmiä kyllä. Kesällä kaipaa raikkautta

      Poista
  3. Onpa kaunis annos, enpä ole ajatellutkaan, että voi tosiaan tehdä hedelmistäkin Gazpachoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, heitän aina jotain hedelmää gazpachon joukkon, mitä nyt sattuu kotona olemaan.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.