25.8.2017

Syntisen hyvä suklaakakku paistinpannussa | Decadent chocolate cake made in frying pan

Elle mat & vin on yksi lempilehtiäni. Kesä- tai heinäkuun numerossa oli todella herkullisen syntisen suklaisen näköinen paistinpannussa valmistettava kakku. Minulla on ollut isompi, puukahvainen rautapannu pitkälti yli 20 vuotta, mutta jo kauan olen miettinyt rautakahvaista, jonka voisi laittaa myös uuniin. Juhannuksena ostin maalla kirpputorilta vitosella vähän aiempaa pannuani pienemmän rautapannun jota olin kauan himoinnut. Rautapannun ensikoitos -puhdistamisen ja rasvapolton jälkeen oli tämä suklaakakku. Nappasin huvilaviikonlopulle mukaan pannun sekä tarvikkeet ja tein seurueellemme hetkessä jälkiruoan.

Oliko hyvää? No OLI! Eikä ihan kevyttäkään...

suklaa, suklaakakku, mutakakku


suklaakakkuresepti



kakku pannussa, suklaakakku

suklaa, suklaakakku


Suklaakakku paistinpannussa

100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3 rl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
3 munaa
200 g suklaata (pähkinäsuklaata jos haluat)
1 dl vispikermaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi miedolla lämmöllä valurautapannulla. Ota pois liedeltä. Sekoita kuivat aineet joukkoon ja lisää sitten voi sekoittaen. Vispaa munat ja sekoita nopeasti muiden ainesten joukkoon pannulle.


Laita pannu uuniin ja paista 15 minuuttia. Kakku saa olla löysähkö koostumukseltaan.

Sulata suklaa ja kerma pienessä kattilassa miedolla lämmöllä, kaada kakun päälle. Tarjoa kakku jäätelön kera.




Swedish Elle mat och vin is one of my favorite food magazines. I had just bougth a cast iron pan with iron handle from a flea market when I saw this decadent recipe I was dying to test. When we spent weekend in a summer villa I made this for dessert.


Chocolate cake in a frying pan
100 g butter
1 dl wheat flour
3 dl sugar
3 tbs cocoa
2 teaspoons vanilla sugar
½ teaspoon salt
3 eggs
200 g of chocolate (with hazelnuts if you want)
1 dl of  heavy whipping cream

Heat the oven to 175 degrees. Melt butter in ast iron frying pand over medium heat. Take the pan off the stove. Mix the dry ingredients in and stir in melted butter. Mix the eggs quickly with other ingredients in the pan.

Place the pan in the oven and bake for 15 minutes. The cake should not be cooked trough.

Melt the chocolate and cream in a small saucepan over low heat, pour over the cake. Serve the cake with ice cream.

8 kommenttia :

  1. Valuurautapannuilla saa kyllä herkkuja aikaiseksi. Silloin kun olin pieni, niin mummini teki aina pannukakkuja valuurautapannuissa ja kaasu-uunissa. Ihanalta näyttää tuo kakku, suklaan kanssa ei voi mennä pieleen.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aina tykännyt paistaa valurautapannussa, mutta tosiaan nyt voin toteuttaa myös uunissa tehtäviä reseptejä. Täytyy kokeilla myös pannaria!

      Poista
  2. No johan, enpä ole tiennyt, että rautapannuissa voi tehdä suklaakakkusia. Toisekseen tykkään aina näistä helpoista ohjeista, kuten ne croissanttaikina vohvelit.

    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen vuosikaudet lukenut haaveillen rautapannu uuniin-ohjeita, mutta vasta nyt voin niitä toteuttaa. Tämä oli itsestään selvä ohje ensimmäisenä toteuttavaksi, silmäni nauliintuivat reseptiin heti!

      Poista
  3. Vautsi mikä kakku! Valurautapannussa tuli tehtyä viime talvena tarte tatineita, nyt pitänee testata tätä suklaaunelmaa : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin onnellinen uusvanhasta rautapannustani, tarte tatiniakin täytyy tehdä syksyn omenoista

      Poista
  4. Aivan loistava suklaakakku, pelasti kiireisen päivän jälkeisen kaffihetken. Kiitos ja Iso suositus ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että maistui. Tämä on kyllä superhyvä herkku - ja valmistuu helposti

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.