29.9.2017

Raikas valkopapusalaatti | Giant white bean salad

Joka kesä olen ostanut kerran härkäpapuja tehdäkseni ihanaa härkäpapu-pecorinosalaattia. Kilo maksaa noin kympin, mutta paksukuorisista pavuista ei paljoa syötävää jää. Lisäksi jokainen yksittäinen papunen täytyy kiehautuksen jälkeen pullauttaa kalvomaisesta kuoresta. Paljon hommaa, vähän syötävää.

Olenkin todennut miltei joka kerta tekeväni salaatin valkopavuista, mutta vasta nyt sain tällaisen version tehtyä. Helpompaa ja todella paljon halvempaa -vaikka kyllä ensi kesänäkin varmasti teen härkäpapusalaatinkin. 
Salaattiin voi lisätä myös herneitä ja/tai viipaleen säilöttyä sitruunaa.

I buy broad beans every summer to make a broad bean and pecorino salad. Broad beand are expensive and there is quite a lot of work with them, so I have many times told that I will make te same salad but use canned white giant beads instead. And finally I made it. So tasty, and inexpensive.



pavut, proteiini, pecorino, resepti

pavut, proteiini, pecorino, resepti

Valkopapusalaatti


400g purkki härkäpapuja valutettuna

½ dl pecorinoa, hienonnettuna tai karkeasti raastettuna

1 sitruunan kuoret ja mehu

1 tilkka kylmäpuristettua oliiviöljyä 

½ tuore chili tai ½ tl chilihiutaleita

2 rl revittyjä mintunlehtiä

(merisuolaa)

Valuta pavut. Sekoita ne pecorinon, raastetun sitruunan kuoren ja mehun, öljyn, hienonnetun chilin ja mintun kanssa. 

Tarkista maku, lisää ripaus merisuolaa tarvittaessa. Pecorino on suolaista, joten suolaa ei välttämättä tarvita.

Nauti esim. kalan tai broilerin lisukkeena. 




Giant white bean salad
 

400 g can white giant beans

½ dl pecorino cheese

juice and skin of a lemon

1 splash of extra virgin olive oil

½ fresh chili

(sea salt)Mix the beans with pecorino, grated lemon skin and lemon juice, oil and chopped chili. Check the taste, add a pinch of sea salt if necessary. Serve with fish or chicken. You can also add green peas and/or a preserved lemon slice.





5 kommenttia :

  1. Tykkään valkopavuista, mies käyttää niitä kanaruoassa, jossa papuja keitetään ensin ja sitten ne lisätään tomaattiseen kastikkeeseen kanan kanssa, nam!
    Herkullista viikonloppua Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, kuulostaa herkulliselta. Aurinkoista viikonloppua.

      Poista
  2. Papujen ystävä kiittää reseptistä ja toivottaa upeaa syysviikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Papuja tulee syötyä liian vähän. Härkäpapu taitaa totella myös nime fava bean. Olen törmännyt niihin kyllä kaupan hyllyssä, joten pitänee kokeilla. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Rakastan papuja vaikka ne massua turvottaakin. Ihana resepti, kivaa viikonloppua💚💚💚

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.