22.11.2017

Libanonilainen riisipilahvi | Lebanese rice pilaf

Hyllystäni löytyy Helsingin Yrjönkadun jo edesmenneen libanonilaisen ravintolan Farougen (joka äskettäiden pressitiedotteen mukaan on kuitenkin tekemässä uutta tulemista) perustajiin kuuluvan Maggie Lindholmin Libanonin makuja-kirja, johon palaan kerta toisensa jälkeen. Olen vuosien varrella tehnyt kirjan resepteillä monia  libanonilaisia ruokia. Yksi suosikeistani on tämä helppo libanonilainen riisipilahvi, valmistuu arki-iltanakin sutjakasti.

Riisipilahvia valmistin äskettäin maalla. Helppo ateria maistui sieniretken jälkeen kaikille.



libanonilainen_ruoka, riisiruoka, riisiresepti

libanonilainen_ruoka, riisiruoka, riisiresepti
Libanonilainen riisipilahvi

100 g orzoa, vermicelliä tai pätkittyä spagettia
200 g basmatiriisiä
1 tl suolaa
1 l vettä tai kasvislientä
20 g voita paistamiseen

Laita voi kattilaan, ruskista pasta voissa. Lisää riisi suola ja vesi. Anna kiehua viisi minuuttia. Jatka hauduttamista kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita. Jätä hautumaan vielä kymmeneksi minuutiksi.

Tarjoile paistetun halloumin ja  munakoison, tomaatin ja tahinilla maustetun turkkilaisen jugurtin kanssa.


This easy rice pilaf is my favorite. Great served with vegetables and/or meat.


Lebanese rice pilaf

100 g of orzo vermicelli or spaghetti cut in shor pieces
200 g basmati rice
1 teaspoon  salt
1 l  water or vegetable stock
20 g butter for frying

Brown pasta in butter. Add rice,  salt and water. Let boil for five minutes. Continue 10 minutes on low heat. Take the kettle off the stove and stir. Continue to simmer for another ten minutes.

Serve with fried halloum and eggplant, tomato and tahini seasoned Turkish yoghurt.

6 kommenttia :

  1. Herkullisen näköistä ruokaa. Jogurttidippikin on ihanan näköistä, onko siinä jotain kukkaa mausteena?
    Mukavaa keskiviikkoa sinulle Lumo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jugurtin koristeena on kuivattua ruiskukkaa, ostin Frankfurtin kauppahallista. Kesällä käytän paljon tuoreita syötäviä kukkia, mutta talvella täytyy tyytyä kuivattuihin.

      Poista
  2. Farouge oli 2000-luvulla yksi meidän lempiravintoloitamme, kiva että tekee paluun :) Ihana resepti, kuvittelen lusikoivani sitä kylmänä jääkaapista a la Nigella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisipilahvi maistuu hyvältä kylmänäkin. Jämistä voi tehdä vaikka jonkun salaatin.

      Poista
  3. Oi miten helppo ja nopea lisuke tykötarpeineen! Ja munakoisot ovat suurinta herkkuani, tänäänkin paistan niitä lisukkeeksi valkosipulin, mustapippurin ja sitruunamehun kera. Aurinkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän reseptiin palaan kerta toisensa jälkeen, niin helppoa ja hyvää!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.