15.2.2018

Raikkaat kasviskesärullat

Valon määrän lisääntyminen ja paivän venähtäminen yllättää joka kevät. Luonnoksissa on muutamia ruokajuttuja ja reseptejä odottamassa julkaisuaan, mutta joitain viikkoja sitten kuvatut tummasävyiset kuvat tuntuvat nyt niin tunkkaisilta. Taidan säästää ne syksyyn -ehkä ne sitten taas näyttävätkin tunnelmallisilta.

Keväällä talviruoan syvät värit saavat antaa tilaa lautasella keväisemmille sävyille. Valo, raikkaus, keveys ja värikkyys houkuttelevat nyt.


kasvisruoka, kevätrullat

kasvisruoka, kevätrullat

kasvisruoka, kevätrullat


kasvisruoka, kevätrullat
Raikkaat kasviskesärullat

1 porkkana

2 punakaalin lehteä

1 kypsä avokado

1/2 ruukkua tuoretta korianteria

½ dl maissinjyviä

1 tl maapähkinävoita

6 riisipaperia


Kuori porkkana. Leikkaa porkkana ja punakaali ohuiksi siivuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha. Hienonna korianteri

Valmista kastike: Hienonna valkosipuli ja chili. (Poista chilistä halutessasi siemenet.) Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään

Kuumenna vettä isolla paistinpannulla sopivan lämpimäksi, jotta voit koskea siihen käsin. 

Pane yksi riisipaperiarkki kerrallaan veteen pehmenemään. Nosta pehmennyt riisipaperi varovasti leikkuulaudalle. Täytä rullat siten, että reunoille jää tyhjää. Käännä reunat täytteiden päälle ja kieritä rulla tiiviiksi paketiksi. Valmista loput rullat samoin.
Tarjoa raikkaat kesärullat dipin kanssa.


Dippi

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 cm pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna

½ pieni chili hienonnettuna

2 rl limettimehua

1 rl makeaa soijakastiketta

1 tl riisiviinietikkaa

1 rl kalakastiketta

3 rl vettä

1 rl seesaminsiemeniä


Sekoita ainekset keskenään. Paahda seesaminsiemenet, ripottele dippikastikkeen pinnalle. Dippaile kesärullia kastikkeeseen.


Näkyykö kevään lähestyminen teillä jo lautasellakin? Pianhan se kevät tulee, maalisikuu on kalenterin mukaan jo "virallinen"kevätkuukausi.



10 kommenttia :

  1. Jännää telepatiaa, täälläkin valmistui samaisia kääröjä. On kyllä jo kovasti kevättä ilmassa, kun alkaa tehdä mieli raikkaita ja keväisiä ruokia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Genius minds think alike <3 Kevään valo saa kyllä halajamaan lisää väriä lautaselle

      Poista
  2. Voi vitsit miten kaunista ruokaa taas kerran <3 Piristi kyllä nämä kuvat kummasti tätä iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Outi, kiva että pelkällä kuvalla voi piristää<3

      Poista
  3. Onpas kaunista syötävää😊 ne ole koskaan maistanut noita mutta näyttävät ihanilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tenhnyt erilaisia rullia paljon vuosien varrella. Aian vähän eri täytteillä, sen mukaan mitä sattuu tekemään mieli ja mitä on saatavilla

      Poista
  4. Superhyviå ja niin kauniita. Olen kyllä pohtinut, että noissa on turkasen kova homma meikäläisen mittapuussa.

    Kivaa loppuviikkoa Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa vain rullaus on vähän vaivaa vaativaa, muutenhan nämä vain pilkotaan ja suikaoidaan kuin mikä tahansa salaatti. Dippikastikekin on helppo sekoitella

      Poista
  5. Oi nam. Nää on niin hyviä. Ihanan värikkäitä. Tällä vkolla juuri maistelin Rulla- ravintolan lohi/rapu/tofutäytteisiä. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rullassa en ole koskaan ollut, vaikka monta kertaa on pitänyt mennä. Täytyykin testata.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.