Curdia voi tehdä myös muiden hedelmien tai marjojen mehusta.
2 isoa sitruunaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
50 g voita
1 tl vaniljasokeria
Raasta huolellisesti pestyjen sitruunoidenkuoreet ja purista mehu talteen. Laita keltuaiset ja sokeri teräksiseen kulhoon tai kattilaan.
Kiehauta vesi kattilassa. Kun vesi alkaa kiehua, sammuta liesi ja poista kattila liedeltä. Nosta kulho kattilan päälle. Huolehdi, että kattilassa oleva vesi ei osu kulhon pohjaan Vatkaa vesihauteessa keltuaisia ja sokeria kunnes vaahto muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi.
Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja mehu vähitellen, koko ajan vatkaten. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa vähän jäähtyneen seoksen joukkoon voi. Mausta vaniljasokerilla.
Sitruunatahna säilyy tiiviissä rasiassa jääkaapissa pari viikkoa.
Olisinpa saanut omalla veitsellä/lusikalla tuosta purkista aamu viiliini miastiaiset laittaa. Sitruunatahna on niin herkullista, kiitos muistutuksesta, illalla kaupan kautta kotiin ja keittelemään :).
VastaaPoistaJaa ja no tietenkin siis tätäkin voi tehdä itse. Lemon Curd on ihan lempparia ja ängen sitä muiden hillojen sijaan kaikkeen, iso nam. <3
VastaaPoistaIhanaa viikkistä Tuuli <3
Lemon curd on suosikkejani, mutta olen aina ostanut sen valmiina - ehkäpä nyt voisi kokeilla itsekin tehdä tällä reseptillä!
VastaaPoistaLemon curd on ihanaa! Varmasti tehdään taas viimeistään pääsiäisenä. Kiitos muistutuksesta. Kuinka on taas päässytkin välillä unohotumaan.
VastaaPoista