Sitruunatahnan voi valmistaa itsekin etukäteen, mutta jos haluat päästä todella helpolla, voit oikaista käyttämällä valmista lemon curdia.
Sitruunamousse
2 dl kuohukermaa
1-1½ dl sitruunacurdia
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää curd kahdessa erässä ja sekoita hyvin. Annostele tarjoiluastioihin, koristele kumkvattihillokkeella.
Voit tehdä sitruunamoussen valmiiksi annosmaljoihin jääkaappiin odottamaan samana päivänä.
Sitruunamoussen lisäkkeeksi tein kumkvattihilloketta.
Kumkvattihilloke
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
15 kumkvattia
Kuumenna vesi, sekoita sokeri joukkoon. Anna kiehahtaa kunnes sokeri on sulanut. Pese ja viipaloi kumkvatiti ohuiksi viipaleiksi, poista siemenet. Lisää kumkvattiviipaleet sokerilimeen ja keitä keskilämmöllä noin 10 min. Jäähdytä. Tarjoa sitruunahillokkeen, jäätelön tai juuston kera
No nyt on tosi helppoa ja ihanan raikasta pääsiäispöytään. Varmasti hyvää!
VastaaPoistaTuo kumkvattihilloke on ollut to-do-listalla monta vuotta koska mulla on yksi jälkiruokaidea johon se kuuluu osana. Jokohan nyt saisin aikaiseksi 😊 Ihanaa pääsiäistä!
VastaaPoistaIhana sitruunamousse! Kiitos reseptistä :)
VastaaPoistaJes, ihanan helppo resepti. Tämän luulisi onnistuvan myös minulta. Mukavaa viikonloppua sinulle <3
VastaaPoistaIhanan väriset kuvat:) Joo tätä pitää kyllä testata, koska kukaan ei meillä ole allerginen sitruksille:)
VastaaPoista