4.5.2018

Peruna-taleggiopizza

Olen tainnut joskus useampi vuosi sitten jakaa perunapizzan ohjeen blogissa, mutta tässä päivitetty versio yleisön pyynnöstä. Viimeisimmän pizzan tein vappuaattona taleggio-juustolla. Maku on upea!

Peruna-taleggiopizza,perunapizza, taleggiojuusto, pizzataikina

Peruna-taleggiopizza,perunapizza, taleggiojuusto, pizzataikina

Peruna-taleggiopizza,perunapizza, taleggiojuusto, pizzataikina
Peruna-taleggiopizza,perunapizza, taleggiojuusto, pizzataikina
Peruna-taleggiopizza,perunapizza, taleggiojuusto, pizzataikina

Perunapizza (yhdelle)

1 keskikokoinen peruna
½ purkkia smetanaa
100 g Taleggio-juustoa
suolaa
tuoretta rosmariinia
oliiviöljyä

Parhaan pizzataikinan salaisuus on taikinan nostattaminen 72 tuntia viileässä. Parhaaksi todetun pizzataikinan resepti toimii aina. Pizzaperjantaihin kannattaa varautua siis jo tiistaina. Jos taikinaa jää yli, sen voi pakastaa annoksina. Tämä taikina kestä hyvin pakastamista.

Aiemmin parhaan tuloksen takaavia 00-jauhoja joutui ennen hakemaan erikoisliikkeistä, mutta nyt niitä saa jo marketeistakin.

Älä kauli taikina vaan muotoile sitä käsin levittelemällä leivinpaperin päällä. Pitkä nostatus ja 00-jauhot antavat taikinaan hyvän sitkon, taikina leviää mukavasti ilman kaulinat.

Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen alalämmölle. Laita uunipelti alalämmölle kuumenemaan.

Ohueksi levitellyn pizzataikinan päälle levitä ohut kerros smetanaa (suosikkini on Deliciest 20% smetana) ja taleggio-juuston palasia (tai mozzarellaraastetta). Ripottele hieman rosmariini neulasia smetanan päälle.

Leikkaa pestyä, kuorimaton peruna paperinohuiksi viipaleiksi. Painele perunaviipaleistä irtoavaa nestettä siivilässä ja taputtele viipaleet vielä talouspaperilla kuivaksi. Levitä perunaviipaleet pizzan pinnalle "kalansuomukuosina",Vielä ripaus merisuolaa, rouhaus mustapippuria ja loraus oliiviöljyä. Perunan tulee olla mahdollisimman ohueksi leikattua, jotta se ehtii kypsyä uunissa samaan tahtiin pohjan kanssa.
Ota uunipelti uunista, nosta leivinpaperilla oleva pizza uunipellille. Nosta uunipelti takaisin uuniin, laske uunin lämpötilan220 C asteeseen ja  anna pizzan paistua n. 12-15 minuuttia kunnes pohja o kypsä ja rapea ja perunaviipaleet kauniin ruskeita.

Perunapizza maistuu veden, oluen tai samppanjan kera.


5 kommenttia :

  1. Ihanaa, että jaoit uudelleen, sillä tätä en ole kokeillut, mutta muistini nurkissa tätä himoittaisi kokeilla ja on varmaan suurta herkkua.

    Kivaa viikkistä Lumo <3

    VastaaPoista
  2. Tämä ohje onkin uusi itselle.Pizzaa teemme usein kotona siten,että jokainen saa omat täytteensä valita.

    VastaaPoista
  3. Nam! En muuten olekaan koskaan maistanut perunapizzaa...taitaisin nauttia sen maidon kanssa :)
    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  4. Kerran olen saanut maistaa perunapizzaa ja hyvää oli🙂
    Aurinkoista viikonloppua.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.