Kuukausi sitten Siippa lähti Espanjaan yhdeksän viikon työkeikalle. Lähtöä edeltävänä iltana halusin tehdä meille jotain kotimaista, helppoa, mutta herkullista syötävää.
Jääkaapissa oli onneksi perunoita, kermaa sekä pressitilaisuudesta saatua Jukolan Juuston Aito Cheddaria ja Kala-Lapin Tulisavu-kirjolohta. Helppo ateria syntyi muutamasta raaka-aineesta.
Perunan syönti on kuulemma merkittävästi vähentynyt takavuosista, siitä oli juuri jossain juttuakin (Hesari?). Huomaan tämän omassa ruokapöydässämmekin. Syömme keitettyä perunaa todella harvoin, mutta silloin tällöin perunapaistos maistuu. Ja mikä ettei, kun käytössä on laadukkaat raaka-aineet.
Aito cheddar-kiusaus ja Tulisavu-kirjolohta
2 isoa perunaa
1 dl kermaa
1 salottisipuli
suolaa
pippuria
100 g Jukolan juusto Aito Cheddar originalia
350 g Lapin Tulisavu-kirjolohta
Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja silppua salottisipuli. Sekoita perunaviipaleet, salottisipulisilppu ja kerma kulhossa, mausta pippurilla ja suolalla, nostele uuninkestäviin tarjoiluastioihin. Valuta sekoitusastiaan jäänyt kerma vielä perunoiden päälle. Raasta cheddar annosten päälle.
Paista 180 C uunissa 40 min. Tarjoile Lapin Tulisavu-kirjolohen ja suolakurkun kanssa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.