Kuten miltei mistä tahansa reseptistä, tästäkin on olemassa lukuisia versioita. Osassa maissia haudutetaan pitkään kunnes siitä tulee puuromaista ja hyvin pehmeää. Tässä nopeasti valmistuvassa versiossa jyväset eivät ole puuroutuneet sileäksi, mutta pienelläkin kermatilkalla ja parmesanilla koostumuksesta tulee pehmeä ja täyteläinen, keittiökin tuoksuu ihanasti pocornilta.
Laitoin joukkoon myös vajaan puoli teelusikallista tuoretta chiliä, kun tänä vuonna onnistuin parvekkeella kasvattamaan chilejä siemenestä pulleiksi punaisiksi paloiksi asti.
Kermassa haudutettu maissi
1 ruokalusikallista öljyä
2 tuoreen maissin jyvät
karkea suolaa ja vastajauhettua pippuria
½ dl kermaa
½ kasvis- tai kanalientä
1 dl raastettua parmesania
(chiliä)
suolaa, pippuria
Kuumenna öljy isossa pannussa keskilämmöllä. Lisää maissi, sekoittele kun maissinjyvät ovat pehmeitä ja hieman ruskistuneita (7-8 min). Mausta suolalla ja pippurilla
Lisää kerma, hauduta sekoittaen jatkuvasti, kunnes kerma sakeutuu hieman, 2-3 minuuttia. Nosta pannu liedeltä ja sekoita parmesan joukkoon. Nosta tarjoiluastiaan ja ripottele päälle lisää parmesaania.
Minä niin tykkään maissista, en poppareina vaan nimenomaan kermaisina ja makeina <3
VastaaPoistaIhanaa keskiviikkoa sinulle Tuuli <3
Maissi on niin hyvää eli tämä on varmasti ihanaa. <3 Mukavaa loppuviikkoa Tuuli. <3
VastaaPoista