Perjantai on taas täällä, eikö olekin ihanaa! Näin syksyllä tekee mieli täyteläisiä makuja. Perjantaina aina tekisi mieli syödä jotain hyvää, mutta pitkän viikon jälkeen ei oikein jaksaisi tehdä mitään monimutkaista. Varsinkin kun olin pari kuukautta yksin kotona, en jaksanut tai viitsinyt tehdä mitään monimutkaista.
Helppo chorizo-punaviinipasta valmistuu nopeasti. Koetan taas muistella kuinka paljon mitäkin raaka-ainetta tähän tarvitaan, tällaiset ruoat kun yleensä teen ihan lonkalta tyyliin loraus sitä, kourallinen tätä ja ehkä vielä hyppysellinen tuota... Esitelinkin itseni eräässä tilaisuudessa "lonkalta kokkaajana".
Chorizo-punaviinipasta kahdelle
150 g chorizo-makkaraa
tuoretta rosmariinia
1 valkosipulinkynsi
1 pieni sipuli
3 tomaattia
1,5 dl punaviiniä
1 dl kermaa
1 tl shirazaa
basilikaa
parmesania tai pecorinoa
Pastaa kahdelle
Kiehauta pastavesi, veden lämmetessä leikkaa chorizo-makkara ja tomaatit kuutioiksi, hienonna valkosipuli ja sipuli.
Keitä pasta ohjeen mukaan.
Paista chorizomakkaraa ja rosmariinia pannulla keskilämmöllä pari minuuttia, lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota 3-4 min samalla sekoitellen. Lisää punaviini, anna kiehahtaa kunnes punaviini on miltei haihtunut. Lisää kerma, anna kiehahtaa. Ota pannu liedeltä.
Valuta pasta, sekosta kastike joukkoon. Tarjoa raastetun parmesanin tai pecorinon kera.
Herkullisen näköinen annos. Miehen kanssa juuri juteltiin ruoista ja hänen mielestään pitää syödä tuhtia ja mausteista ruokaa, koska ulkona on niin kylmä <3
VastaaPoistaIhanaa iltaa sinulle Tuuli!
Nam,näyttää hyvälle.Shiraza on mauste ilmeisesti?
VastaaPoistaOih, mitä miten intensiivisiä makuja. Ensi perjantaina voisi kyllä tehdä - punaviiniä löytyy kaapista sopivasti pullonpohjallinen : )
VastaaPoista