Za'atar Lähi-idän keittiöissä yleisesti käytettää yrttiseos. Sen koostumus vaihtelee maasta ja keittiöstä toiseen ja monella suvulla on se "ainoa oikea" salainen perintöresepti.
Za'atarilla voi maustaa kanaa, lammasta, kalaa ja vihanneksia. Za'atar on myös hyvää dippinä paksun turkkilaisen tai kreikkalaisen jugurtin ja oliiviöljylorauksen kanssa sekoitettuna.
Tällä kertaa tein helppoja za'atar -leipäsiä. Tortillojen sijaan voit käyttää myös pita-leipiä.
Za'atar
2 rkl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua oreganoa
2 tl kuivattua meiramia
3 rkl sumakkia (etnisistä kaupoista)
2 rkl seesaminsiemeniä
1/2 - 1 tl merisuolaa jauhettuna
Paahda seesaminsiemeniä keskilämmöllä 3-5 minuuttia. Anna jäähtyä.
Säilytä tiiviisti suljettavassa purkissa.
Za'atar -leipäset
Tortilloja
oliiviöljyä
za'atar-mausteseosta
Sivele tortillat oliiviöljyllä, ripotele päälle za'ataria. Leikkaa tortillat viipaleiksi ja paahda 200 C uunissa 5 min.
No mitäs nää onkaan, tekisi mieli maistaa ja tehdäkin. Tuo maustesekoitus onkin itselle ihan vieras.
VastaaPoistaKivaa viikon jatkoa. <3
Ihania leipäsiä. Mausteseos kuulostaa sellaiselta, että sopisi kyllä erinomaisesti lampaan kanssa.
VastaaPoistaMukavaa keskiviikkoa sinulle Tuuli <3
Nam mitä herkkuja. Minä tein vasta soijasuikaleista ruokaa, ja välillä on kiva kokeilla jotain uutta. Leipää ei ole tullutkaan leivottua vähään aikaan.
VastaaPoistaRakastan sumakin makua, nämä olisivat kyllä lempinaposteltavia ja miten helppoja tehdä vaikkapa perjantai-illaksi!
VastaaPoista