Oletko kokeillut tehdä tsatsikia perinteisen kurkun sijaan hedelmistä? Tsatsikiin sopivat tavanomaisen kurkun lisäksi myös monet hedelmät.
Teen nektariinien satokaudella usein niistä tsatsikia. Lopputulos on makeahko, mutta silti raikas.
Tsatsiki on helppo ja raikas lisäke niin kasviksille kuin broilerille tai lihalle. Viimeksi tarjosin sitä falafelien, bulgurin, halloumin ja salaatin kera.
Nektariinitsatsiki
1 nektariini
1 dl turkkilaista jugurttia
1 valkosipulinkynsi
kourallinen tuoretta minttua revittynä
suolaa
mustapippuria
Pilko nektariini pieniksi kuutioiksi, hienonna valkosipuli. Sekoita muiden ainesten kanssa, anna seistä jääkaapissa puolisen tuntia, jotta maut sekoittuvat.
Tarjoile grillattujen kasvisten, kanan tai lihan kanssa.
En ole kokeillut! Luen tätä autossa matkalla mökille ja kirjoittelen ostoslistaa. Tätä aion tehdäkin - kiitos ihanasta ohjeesta Tuuli!
VastaaPoistaNektariineja rakastan muutenkin. Tämä tsatsiki on yksi kesähiteistäni.
PoistaOi miten herkullinen ohje! Tätä pitääkin testata. Tykkään bataattilohkoja dippailla tsatsikiin :)
VastaaPoistaIhanaa iltaa sinulle Tuuli <3
Bataattiranut sopisivatkin tämän tsatsikin kanssa loistavasti! Aurinkoista viikonloppua!
PoistaOnpa raikas innovaatio - lähtee kokeiluun kesäsalaattien ja juuri halloumin kanssa tarjottavaksi!
VastaaPoistaHalloumin suolaisuus ja hedelmäisen tsatsikin raikkaus istuvat yhteen loistavasti!
Poista