27.9.2019

Zuppa povera eli köyhän keitto

Zuppa poverasta eli "köyhän keitosta" on lukemattomia eri versiota, joista monet muistuttavat vain etäisesti toisiaan.

Itse tein fenkolikeittoa, joka tunnetaan myös yhtenä "köyhän keittona". Fenkolissa on raakana hieman aniksininen ja laktritsinen maku, keitettynä maku pehmenee.

Köyhän keitto on helppo arkiruoka ja edullinen. Meillä arkiruoat ovat yleensä hyvin edullisia ja nopeita valmistaa, eikä zuppa poveran valmistuskaan maksa kuin muutaman euron. Raaka-ainelistakin on lyhyt.


fenkolikeitto

fenkolikeitto


Zuppa povera eli köyhän keitto

0,5 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
4 fenkolia, ohueksi viipaloituna
1 l kanalientä
suolaa
pippuria
8 viipaletta paahdettua maalaisleipää
1 dl raastettua parmesania



Kuumenna uuni 180 ° C asteeseen.

Kuumenna 1 rkl öljyä suuressa kattilassa keskilämmöllä, lisää murskatut valkosipulit ja kuullota minuutin ajan. Lisää viipaloitu fenkoli (ilman latvoja ja lehtiä, säästä lehdet keiton viimeistelyyn) ja paista 5-10 minuuttia, kunnes fenkoli alkaa muuttua kullankeltaiseksi. Lisää liemi, mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja kiehauta. Hauduta 10-15 minuuttia.

Sillä välin sudi leipäviipaleet molemmin puolin jäljellä olevalla oliiviöljyllä ja paista uunissa 8-10 minuuttia tai kunnes leipä on ruskistunut. Lisää päälle raastettu parmesan ja laita uuniin vielä viideksi minuutiksi tai kunnes juusto on sulaa. Lisää fenkolin latvat keittoon. Jaa keitto neljään kulhoon ja tarjoa parmesanpaahtoleivän kanssa.

5 kommenttia :

  1. Minun tekee useammin mieli keittoja heti, kun ilmat viilenevät. Herkullisen näköinen keitto ja ihanaa varmasti leivän kanssa!
    Mukavaa viikonloppua sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Maistuisi kyllä, sillä tälläiset keitot, joissa on valkosipulia ja parmesania, niin aah. Lemppareita on sipulikeitto, jos ei thaikeittoja lasketa mukaan, mutta hitsi kyllä laittaa massun pyörimään.

    Ihanaa viikonloppua Tuuli. <3

    VastaaPoista
  3. Minä en käytä fenkolia oikein missään omissa ruuissani. Mausta kuitenkin tykkään. Tästä saankin kivan ohjeen.
    Ja parmesanpaahtoleivät keiton kanssa täydentävät ruuan. Kiitos ohjeesta Tuuli ja kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  4. Tämä keitto ei ole köyhää miestä nähnytkään, slurps, herkulliset raaka-aineet!

    VastaaPoista
  5. OOh! Tää keitto sai mun makuhermot jylläämään, pakko tehdä piakkoin, suur kiitos ohjeesta Tuuli <3.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.