4.10.2019

Yksinkertainen iltapala halloumista ja viikunoista

Kaupoissa on nyt (melko) edullisia viikunoita. Lyhyttä sesonkia kannattaa hyödyntää juuri nyt. Viikunassa on yhtä paljon kalsiumia kuin samassa määrässä maitoa, siitä saa myös paljon kuituja.

Viikunoiden makeus ja halloumin suolaisuus sopivat upeasti yhteeen. Jos halloumi maistuu liian suolaiselta, juustoa voi viipaloituna liottaa hetken vedessä ja kuivata palat hyvin ennen paistamista.




Helppo iltapala syntyy paistetusta halloumi-juustosta ja tuoreista viikunoista, joiden päälle valutetaan hieman hunajaa ja raastetaan sitruunan tai limenkuorta sekä ripotellaan öljytilkassa kevyesti paistettua rosmariinia. Tarjoile hyvän, paahdetun maalaisleivän kanssa. Leipäpalasella on hyvä kaapia viimeiset hunajatilkat lautaselta.


Mikä on sinun viikunaherkkusi, onko se makeaa vai yhdistätkö viikunaa jonkin suolaisen kanssa?



5 kommenttia :

  1. Meillä viikunat syödään ihan ilman mitään lisukkeita. Itse tykkään myös juustojen ja viikunoiden yhdistelmästä. Ihanaa viikonloppua sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Hurjan kaunis ruoka/iltapala. Halloumi toimii monen kanssa, nam.

    Ihanaa viikonloppua Tuuli. <3

    VastaaPoista
  3. Ah, makucombo juuri minun makuuni!

    VastaaPoista
  4. Tämä on kyllä toteutettava, viikuna on kaunein hedelmä halloumi lempparijuustoani!

    VastaaPoista
  5. Näyttää niin herkulliselta!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.