Joka vuosi teen kesällä myös jonkin vadelmajäädykkeen poimimistani vadelmista. Suolapähkinöillä maustettua vadelmajäädykettä olen tehnyt useampana kesänä.
Tällä kertaa halusin tehdä kuitenkin erilaisen vadelmajäädykkeen. Tämän jäädykkeen jujuna on raikkaan vadelman vastapainoksi täyteläisen makea paahdettu valkosuklaa, parin vuoden takainen hitti, joka toimi edelleen. Unohdin ostaa kermaa, korvasin sen creme fraichella, joka toimikin hyvin antaen samalla vähän hapanta raikkautta makeaan jäädykkeseen.
Jäädykkeet teen aina ilman jäätelökonetta.
Paahdettu valkosuklaa
150 g valkosuklaata
Rouhi valkosuklaa rouheeksi.
Levitä rouhe uunipellille leivinpaperin päälle.
Paahda valkosuklaarouhetta 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Pidä suklaata silmällä, ettei se pala. Anna jäähtyä.
Vadelmakastike
2 dl vadelmia
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Aja vadelmista ja sokereista sauvasekoittmella kastike.
Jäädyke
2 dl creme fraichea
2 kananmunaa
1 dl tomusokeria tai glukoosisiirappia
1 dl turkkilaista jugurttia
150 g paahdettua valkosuklaata
Sekoita keltuais-sokerivaahto kermavaahtoon. Sekoita jugurtti joukkoon. Taittele valkuaisvaahto kerma-keltuaisvaahtoon.
Sekoita vaahtoon paahtamasi valkosuklaa. Levitä puolet kastikkeesta pakkasen kestävän astian pohjalle, kaada vaahto astiaan, levitä pinnalle loput kastikkeesta. Jäädytä pakastimessa.
Ota jäädyke pehmenemään n. 15 min ennen tarjoilua. Kasta astia kuumaan veteen, kumoa jäädyke lautaselle. Leikkaa terävällä veitsellä jäädykkeestä viipaleita. Voit pakastaa jäädykkeen myös annoskulhoissa.
Milä on sinun lempivadelmaherkkusi?
Oi namiskuukkelis näitä herkkuja ja tääkin olisi niin ihana, kun voi jo valmiiksi tehdä ennen kuin vieraat tulee.
VastaaPoistaIhanaa sunnuntaita Tuuli. <3
Teen vieraita varten yleensä kaiken etukäteen tai ainakin miltei valmiiksi. Välilä olen tullut töistä 20 min ennen vieraita, mutta silti on saatu miltei samantien kolmen ruokalajin illalinen pöytään.
PoistaJust sopiva makea minun makuuni - vähän happamuutta mukana eikä liian makea. En ole muuten koskaan tehnyt jäädykettä itse, voisi olla aika jo kokeilla.
VastaaPoistaAurinkoista sunnuntai-iltaa!
Resepti toimii hyvin myös mustaherukoista, joista saa vielä vähän enemmän happamuutta makean jäädykkeen vastapainoksi.
PoistaVoi miten hyvännäköistä herkkua olet taas tehnyt! Minä tykkään vadelmaisesta limusta ja vadelmakastikkeesta!
VastaaPoistaHerkullista sunnuntaita sinulle Tuuli <3
Vadelmalimua en ole aikoihin juonutkaan, tämä helppo vadelmakastike toimii hyvin vaikka vaniljajäätelön kanssa. En paseeraa siemeniäkään pois, sillä ne antavat kivaa rousketta ja siemenissähän on paljon hyviä ravintoaineita.
Poista