Oma parin euron kirpparilöytöni on ollut varmasti paras keittiöostokseni hinta-laatusuhteeltaan. Se on käytössä usean kerran viikossa. Nyt tein yhdessä pannussa kanaruoan pastan kanssa. Orzo-pasta on riisinjyvää muistuttava välimeren pasta, jota käytetään yleisesti mm. Kreikassa.
Käytin reseptissä säilöttyä sitruunaa, mutta ruokaan voi käyttää myös tavallista tuoretta sitruunaa. Kurkuma antaa ruoalle kauniin keltaisen sävyn.
2 rkl oliiviöljyä
1 kiloa kananrintaa tai -paistia
suolaa ja pippuria
1 sitruuna tai säilötty sitruuna, viipaloituna
2 rkl voita
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2,5 dl orzo-pastaa
1 dl valkoviiniä tai ½ dl valkoviinietikkaa (+½ dl vettä)
4 dl vähäsuolaista kananlientä
Yhden pannun uunikana
2 rkl oliiviöljyä
1 kiloa kananrintaa tai -paistia
suolaa ja pippuria
1 sitruuna tai säilötty sitruuna, viipaloituna
2 rkl voita
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2,5 dl orzo-pastaa
1 dl valkoviiniä tai ½ dl valkoviinietikkaa (+½ dl vettä)
4 dl vähäsuolaista kananlientä
1 tl kurkumaa
1 sitruunan mehu
1 ruokalusikallinen hienonnettua tuoretta rakuunaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kuumenna oliiviöljy rautapannulla keskilämmöllä. Mausta kana molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Kun öljy on kuumaa, nosta kanapalat pannulle ja paista molemmin puolin, kunnes kanapalat ovat kullankeltaisia, noin 3-5 minuuttia per puoli. Nosta kanapalat paistinpannulta lautaselle.
Lisää voi ja sitruunaviipaleet käyttämääsi pannuun. Ruskista sitruunaviipaleitaa molemmilta puolilta, noin minuutin ajan. Ota sitruunaviipaleet pannulta ja laita lautaselle kanan kanssa.
Lisää valkosipuli ja orzo paistinpannulle. Kuullota, kunnes valkosipuli on tuoksuva ja orzo-ruskistunut, noin 2-3 minuuttia. Kaada viini tai viinietikka paistinpannuun ja anna kiehahtaa.Sekoita kanaliemi ja kurkuma. Lisää kanaliemi, rakuuna ja sitruunamehu (sekä vesi, jos käytät viinietikkaa). Kuumenna kiehuvaksi kovalla lämmöllä ja sekoita. Nosta kana, sitruunaviipaleet ja kaikki lautaselle jääneet mehut takaisin paistinpannuun. Siirrä paistinpannu uuniin ja anna kypsyä ilman kantta 15 minuuttia tai kunnes kana on kypsää.
Onko sinulla suosikkiohjetta kanasta tai yhdessä pannussa valmistuvan ruoan ohjetta?
1 sitruunan mehu
1 ruokalusikallinen hienonnettua tuoretta rakuunaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kuumenna oliiviöljy rautapannulla keskilämmöllä. Mausta kana molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Kun öljy on kuumaa, nosta kanapalat pannulle ja paista molemmin puolin, kunnes kanapalat ovat kullankeltaisia, noin 3-5 minuuttia per puoli. Nosta kanapalat paistinpannulta lautaselle.
Lisää voi ja sitruunaviipaleet käyttämääsi pannuun. Ruskista sitruunaviipaleitaa molemmilta puolilta, noin minuutin ajan. Ota sitruunaviipaleet pannulta ja laita lautaselle kanan kanssa.
Lisää valkosipuli ja orzo paistinpannulle. Kuullota, kunnes valkosipuli on tuoksuva ja orzo-ruskistunut, noin 2-3 minuuttia. Kaada viini tai viinietikka paistinpannuun ja anna kiehahtaa.Sekoita kanaliemi ja kurkuma. Lisää kanaliemi, rakuuna ja sitruunamehu (sekä vesi, jos käytät viinietikkaa). Kuumenna kiehuvaksi kovalla lämmöllä ja sekoita. Nosta kana, sitruunaviipaleet ja kaikki lautaselle jääneet mehut takaisin paistinpannuun. Siirrä paistinpannu uuniin ja anna kypsyä ilman kantta 15 minuuttia tai kunnes kana on kypsää.
Onko sinulla suosikkiohjetta kanasta tai yhdessä pannussa valmistuvan ruoan ohjetta?
No ni, tää on ihan meidän resepti ja oi miten upea väri tässä ruoassa onkaan. Pakko kokeilla tätäkin kanareseptiä.
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa Tuuli. <3
Kurkuma "köyhän sahrami" antaa upean värin.
PoistaOnneksi juuri on kanaruokaa täällä meilläkin tänään, muuten olisi tullut soitto Rachidille, että käypäs kaupan kautta kotimatkalla ostamassa tarvikkeita :)
VastaaPoistaHerkullisen näköistä ruokaa ja itse tykkään käyttää kurkumaan erityisesti riiseissä ja kanaruoissa.
Ihanaa iltaa sinulle Tuuli <3
Kurkuma antaa niin upean värin,lisään sitä usein ripauksen ihan vain värin takia.
PoistaKurkuma antaa ihanan värin ruokiin, näyttää ihan superherkulliselta! Orzo-pasta on perheen pienimmän suosikki, sitä pitääkin ostaa. Kana aasialaisittain on oma suosikki, sellainen murea ja mausteinen!
VastaaPoistaOrzo on hyvää, täytyisi taas tehdä avoglemone-keittoa johon myös tulee orzoa.
PoistaKana sopii niin hyvin moniin aasialaisiin ruokiinkin.