Kaupallinen yhteistyö/osan illallisesta tarjosi HOK Elanto
Blinit ovat taas täällä! Ravintola Kappelissa tämän talven blinikausi on jo avattu. Olen jo useampana vuonna päässyt Kappelin pressitilaisuuksiin maistelemaan kauden ensimmäisiä blinejä mädin, smetanan ja muiden herkkujen kera, mutta tällä hetkellä kaikki tällaiset tilaisuudet ovat jäissä. Sain kuitenkin kutsun syömään blinejä kaksistaan avecin kera.
Avec oli tietysti mieheni, joka sai Kappelissakin toimia käsimallina. Emme ole aikihin olleet ulkona syömässä, olikin ihana päästä treffeille ravintolaan. Olin varannut ikkunapöydän ja saimme olla rauhassa, hyvällä turvavälillä lähimpiin ruokailijoihin. Pöytään me kuten näköjään muutkin ruokailijat saavuimme maskit kasvoilla. Maskikäytäntö ja turvavälien pitäminen näyttääkin iskostuneen nyt hyvin ainakin paikoissa, joissa itse liikun.
Venäläiset toivat aikoinaan maahan mukanaan blinireseptit Helsinkiin. Blinit ovat venäläisen keittiön vanhimpia ja tunnetuimpia ruokalajeja. Vaikka ohukaisia paistettiin pitkin vuotta, niin laskiaisena ”leivottiin” blinejä hiivalla kohotetusta taikinasta. Alunperin blinejä paistettiinkin uunissa eikä pannulla kuten nykyisin.
Kappelissa blinejä on myyty ravintolan avaamisesta asti, mutta suuremmaksi sesonkituotteeksi helsinkiläisravintoloihin venäläisten aatelisten herkku levisi vasta 1990-luvulla ja se on pysynyt talvikauden suosikkina 90-luvulta lähtien.Tarjoilijamme kertoi noin 80% asiakkaista valinneen blinit listalta ruokailuiltanammekin.
Kappelin tattari- ja vehnäjauhoista valmistetun taikinan saa käydä yön yli. Seuraavana päivänä blinit paistetaan jokaiselle asiakkaalle erikseen kuumalla pannulla kirkastetussa voissa. Yhden blinin paistoon kuluu n. 8 minuuttia, tämä on hyvä muistaa jos haluaa tilata lisäblinin (1€ lisähintaan). Blinejä paistetaankin huomattavat määrät bliniviikkojen ajan; viime vuonna kerrottiin, että normaalivuosina S-ryhmän ravintolat pääkaupungiseudulla myyvät 30000 bliniä kauden aikana, Kappelissa tästä määrästä myydään perinteisesti suurin osa.
Ruokailun aloitti siis pehmeän kermainen jokirapukeitto.
Illan tähdet eli rapsakat blinit kannettiin pöytään blinipalettina eli sillikaviaarin, sienisalaatin, poromoussen, kylmäsavulohitartarin sekä tietysti mädin, smetanan, sipulin ja suolakurkun kera.
Kolmen ruokalajin blinimenu on tänä vuonna kermainen jokirapukeitto, Kappelin perinteinen blinipaletti ja vadelma-valkosuklaatartaletin kanssa tarjottu mustikkasorbetti. Menun asiakasomistajahinta on 55€/hlö (normaalihinta 62€).
Blinien kanssa sopivat juotavaksi olut, samppanja sekä Chablis-valkoviini. Nicolas Feuillatte Brut-samppanja maksaa asiakasomistajahintaan varsin kohtuulliset 44,90€/pullo.
Ruokailun aloitti siis pehmeän kermainen jokirapukeitto.
Illan tähdet eli rapsakat blinit kannettiin pöytään blinipalettina eli sillikaviaarin, sienisalaatin, poromoussen, kylmäsavulohitartarin sekä tietysti mädin, smetanan, sipulin ja suolakurkun kera.
Mustikkasorbetti tarjoiltiin vadelma-valkosuklaatartaletin kanssa.
Bliniviikot jatkuvat Kappelissa 28.3.2021 asti. Laskun saapuessa koimme ilahduttavan yllätyksen. Kaikki ruoat ja juomat olivat –15 %. Etu on voimassa 18.1.–14.2. kaikissa HOK-Elannon ravintoloissa ja baareissa.
Kuuluvatko blinit sinulle talvikauden perinteisiin? Oletko koskaan maistellut Kappelin blinejä?
Kappelin blinit ovat ihan täykkyjä. Valoa viikkoon, Tuuli <3
VastaaPoistaMeillä oli ihan täydelliset blinit; kohkeat sisältä ja rapsakat päältä.
PoistaJonkinlaiset blinit tehdään kotona joka vuosi ja melkeinpä vuosittain tulee syötyä blinejä jossakin ravintolassa. Kappelissa on minusta aina hyvää ruokaa ja ainakin aiemmin keittiö oli myös yksi myöhäisimpään auki olevista koko kaupungissa.
VastaaPoistaTuo aukioloaika onkin hyvä pitää mielessä ja tarkastaa "sitten joskus". Osa ravintoloiden keittiöistä kun menee jo aika aikaisin kiinni.
PoistaEn ole kappelissa käynyt blineillä, mutta muuten tykkään kyllä niistä. Sieni ja savukalkkuna ovat suosikkejani blinien kanssa.
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Tuuli <3
Kappelinkin sienisalaatti oli kyllä makoisaa blinin kanssa.
PoistaOoh miten herkullisen näköistä:) Blinejä en ole syönyt vuosiin, mutta hyviähän ne ovat.Isäni teki niitä joskus kun olin lapsi, ja muistan että isän tekemät olivat tosi hyviä.
VastaaPoistaJa niin herkullisen näköinen tartaletti.Kiva että teillä pääsee kuitenkin syömään ravintoloihin, täällä ei ole päässyt sitten kesän, ja se tuntuu kyllä ikuisuudelta, etenkin kun ei tiedä koska taas pääsee, ja mitä ravintoloista on jäljellä niin pitkän ajan jälkeen.
Kivaa viikkoa Tuuli.
Nuo alemmat akvarellikuvat ovat ihania, kiitos vinkistä, taidankin etsiä tuon aplikaation.
Mietimme syödessämme milloin olemme viimeksi käyneet syömässä ravintolassa. Kerran syksyllä ja keran kesällä... Täälläkin tilanne taitaa huonontua, joten seuraavaan kertaan voi taas olla aikaa.
PoistaSe sovellus on hauska. Latailen aika vähän mitään muita kuin "hyötysovelluksia", mutta tämä ihastutti.
Kappelissa on kyllä aina ollut niin onnistunut blinimenukokonaisuus, eikä poikkeusta näköjään tänäkään vuonna! Mitä annoksia : ) Me myös saimme kutsun maistelemaan blinejä ja paikaksi valikoin ravntola Salven, siellä laaja valikoima täytteitä ja ollaankin sunnuntaina menossa!
VastaaPoistaSalvessa en ole blinejä syönytkään. Maukasta blinipäivää!
PoistaKappelin blinit ovat vielä maistamatta, mutta juuri ehdottomasti Kappeliin, miljöö on niin upea. Ihania kuvia ja innolla odotan jo meidän blinireissua.
VastaaPoistaKivaa viikonloppua Tuuli. <3
Kappeli on klassikko. Oli ihana pitkästä aikaa istua ravintolassa ja syödä mehevän rapsakoita blinejä.
PoistaKappelin blinejä olen syönyt monena talvena. Viime vuosi jäi jostain syystä väliin. Makoisia ja tuo Kappelin miljöö on piste iin päälle. Nostalgisen kaunis!
VastaaPoistaKappeli on klassikko, kuin koru Espan puistossa.
PoistaKappelin blinejä en ole syönyt. Kermainen jokirapukeitto ja blinit näyttävät todella herkullisilta ja annokset ovat upean näköisiä! Ja tuo Kappeli itsessään on kyllä ravintolamiljöönä hieno kokemus!
VastaaPoistaRapukeittokin oli herkullista, maku täyteläisen pehmeä.
PoistaKappelin blinit ovat kyllä niin herkullisia ja herkulliselta näyttää teidän kattaus tälläkin kertaa <3
VastaaPoistaJa Kappeli itsessään on niin mielettömän kaunis, että kyllä siellä kelpaa käydä nauttimassa illasta.