Bon Appetiti-lehden resepteistä olen löytänyt paljon herkullisia ruokia, joita on tehty uudelleenkin. Amerikkalainen lehti tuli minulle kotiinkin muutaman vuoden, mutta nyt seuraan julkaisuja Facebookissa ja Instassa ja nappaan kiinnostavimmat reseptit talteen Pinterestiin.
Pari viikkoa sitten silmiini osui chorizo-kampasimpukoiden resepti. Muistin pakastimessa olevan sekä pari pientä chorizomakkaraa muutamaa viikkoa aiemmin tekemäni chorizobolognesen jäljiltä että pussinpohjallinen jättikatkarapujen pyrstöjä. Ajattelin katkarapujen voivan hyvin korvata kampasimpukat ja hyvin ne toimivatkin tehtävässään, muokkasin reseptiä muutenkin jonkin verran mieleni mukaan. Useinhan reseptit toimivat minulle innoituksena ja inspiraationa, lopputulos voi olla aika erilainenkin kuin alkuperäisessä reseptissä.
Chorizo-katkaravut maissisalaatin kanssa
3 maissia kuorittuna tai 200 g pakastemaissia
3 rkl oliiviöljyä, jaettuna
2 pientä savustettua espanjalaista chorizoa hienonnettuna
4 varsisipulia hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
½ – 1 chili hienonnettuna
¾ tl suolaa
2 dl creme fraichea
⅓ kuppi hienonnettua korianteria
12 jättikatkaravunpyrstöä
2 rkl voita
korianterinlehtiä
1 lime
Leikkaa maissinjyvät tähkistä.
Kuumenna 1 rkl. öljyä keskikokoisessa kattilassa
keskipitkällä. Keitä chorizoa sekoittaen välillä, kunnes makkararouhe alkaa
rapeutua, noin 2 minuuttia. Kaada chorizoöljy varovasti pieneen kulhoon, aseta sivuun.
Palauta chorizopannu keskilämmölle ja lisää ravunpyrstöt, valkosipuli, chili,
1 rkl. oliiviöljyä ja ¾ tl suolaa. Hauduta sekoitellen kunnes vihannekset ovat
pehmenneet, mutta eivät ruskistuneet, noin 2 minuuttia. Lisää maissinjyvät ja hauduta
sekoitellen, kunnes maissinjyvät ovat kirkkaan keltaisia ja pehmenneitä, 5–7
minuuttia. Poista pannu levyltä ja anna maissiseoksen jäähtyä pannulla 5
minuuttia. Sekoita varovasti joukkoon creme fraiche ja korianteri. Maista ja
mausta tarvittaessa suolalla.
Mausta jättikatkaravun pyrstöt runsaasti suolalla. Lämmitä sivuun
laitettu chorizoöljy ja jäljellä oleva 1 rkl. oliiviöljyä suuressa
paistinpannussa keskilämmöllä kunnes öljy alkaa hieman savuta. Ruskista kampasimpukoita
sekoitellen noin 3 minuuttia.
Vähennä lämpöä ja käännä ravunpyrstöt. Lisää voita
paistinpannulle ja valuta sulavaa voita ravunpyrstöjen päälle 30 sekunnin ajan.
Siirrä kampasimpukat lautaselle.
Jaa maissiseos lautasille, nosta kampasimpukat maissiseoksen
päälle. Tarjoile limeviipaleiden ja korianterin kanssa.
Toimivatko reseptit sinulle innoituksena uuden luomiseen vai noudatatko alkuperäisiä reseptejä?
Harvoin noudatan tarkasti ohjeita, vaan teen juuri niin kuin sinäkin, sovellan!
VastaaPoistaHerkullisen näköinen salaatti!
Ihanaa torstai-iltaa sinulle Tuuli <3
Nyt alkoikin tekemään mieli katkiksia - muistelen kaiholla viime syksyistä Espanjan-matkaamme, kun söimme niitä kuin leipää vain eli lähes päivittäin grillattiin kalaa ja jättikatkiksia. Mutta ei tänä syksynä.
VastaaPoistaKivan tuntuinen ohje, joka menee kokeiluun <3
Sekä että toimivat. Rakastan katkiksia ja voisin elää niillä joka päivä, jos unohdetaan kolesteroli asiat. Ei siis ole korkea kolesteroli, mutta jos joka päivä söisi. <3 Ah mitä herkkua. Kivaa viikonloppua Tuuli. <3
VastaaPoistaKutkuttavan herkullinen yhdistelmä! Minulta löytyy myöskin chorizoa ja jättikatkoja + paahdettua perunaa sisältävä talvisalaatti blogista. Aina pitää vähän soveltaa, en juurikaan koskaan taida noudattaa orjallisesti reseptejä : )
VastaaPoistaOi miten ihana yhdistelmä, tähän lokakuuhun sopisikin tapas ilta niin hyvin. Täytyypä laittaa idea muistiin! Usein myös täällä reseptit muuttuvat alkuperäisesti, ja toimivat hyvinä innoituksen lähteinä :)
VastaaPoista