Tammikuu meni nopeasti ja helmikuu pitenevine päivineen tuntuu hujahtavan ohi vielä nopeammin. Pian on jo ystävänpäivä.
Helmikuun juhlapäivät tuntuvat tänä vuonna tärkeämmiltä kuin ennen. Pienikin juhlahetki kotona tuo nostetta arjen keskelle.
Ihana ystävänpäivän alkuruoka on tomaatti-panna cotta. Raikas alkuruoka sille rakkaimmalle syntyy helposti. Jos haluat tehdä vaikutuksen, aseta lasit vaikka munakennoon hieman kallelleen kun tomaatti-panna cotta jäähtyy ja asettuu. Näyttävä vino esiinpano antaa vaikutelman vaikeamminkin valmistettavasta gourmetannoksesta. Annos ei ole pelkkää ulkonäköä, tuoreen tomaatin raikas maku ihastuttaa uudessa modossaan.
Suolainen tomaatti-panna cotta
1,5 liivatearkkia
2 dl kermaa
0,5 dl paseerattua tuoretta tomaattia
suolaa ja pippuria
raastettua parmesaania
Kirsikkatomaatteja
Syötäviä kukkia
Basilikaa
Balsamietikkaa
Kalttaa tomaatit; tee tomaattiin ristiviilto terävällä
veitsellä. Kasta tomaatti kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi – nosta
vedestä suoraan kylmään veteen viilentymään kun kuori alkaa irrota. Tomaattien
viilennyttyä kuori irtoaa tomaatista helposti. Poista siemenet kuutioi
tomaatti. Soseuta sauvasekottimella tai puserra siivilän läpi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita liivatearkit pehmenemään kylmään veteen.
Keitä kattilassa 1 dl kermasta.
Sekoita pehmentyneet liivatteet keitettyyn kermaan. Sekoita
kevyesti ja lisää sitten loppu kerma.
Lisää tomaattisose kerma-liivateseokseen. Sekoita hyvin ja
kaada seos laseihin.
Anna jäähtyä jääkaapissa tunnin ajan ennen tarjoilua. Koristele kirsikkatomaatti kuutioilla, parmesanilla, basilikanlehdillä ja syötävillä kukilla, pirskottele balsamietikalla.
Vau! Näyttää todella hienolta ja herkulliselta annokselta 💛 Laitan reseptin talteen, kiitos siis reseptistä!
VastaaPoistaSiis miten herkullinen idea & annos! Mitä tomaattia käytit paseeraukseen? Mietin, että missä olisi parhaiten makua ja väriä juuri nyt. On kyllä sellainen resepti, että tekisi mieli kokeilla heti ; )
VastaaPoistaKäytin ihan tavallisia suomalaisia tomaatteja, valitsin punaisimmat ja tuoksuvimmat. Pienet terttuluumutomaatit voisivat olla vielä maistuvampi vaihtoehto ja kesätomaatit ovat vielä asia erikseen. En vain malttanut odottaa kesään asti.
PoistaIhanan näköiset annokset!
VastaaPoista- Seijahannele
Onpa upean näköiset annokset! Sinulla on kyllä silmää esillepanolle.
VastaaPoistaHerkullista loppuviikkoa Tuuli <3
How delicious! Thanks for the recipe!
VastaaPoistaxoxo
Lovely
www.mynameislovely.com
Oih tämä alkupala kyllä herättää makuhermot, ehdottomasti to do -listalle.
VastaaPoistaKiitos mainiosta reseptistä ja mukavaa talvista viikonloppua Tuuli <3.
Huikean näyttävä herkku. Mies rakastaa panna cottaa ja tomsukeittoa, joten tää olis ihan sille. <3
VastaaPoistaKivaa viikkistä. <3