14.4.2021

Piri piri -kana ja portugalilaiset perunat

 Viini* saatu PR-näyte/Juomavinkki


Portugalilaiset viinit ovat nyt trendikkäitä. PR-näytteeenä saamani punaviini innoittikin portugalilaisen ruoan tekoon. En ole koskaan ollut Portugalissa, vuosia sitten olisi ollut Portoon työn puolesta matka tarjolla paikallisen kangasmessun sponsoroimana, muttta en silloin valitettavsti ehtinyt lähteä. Portugali on "tänne haluan matkustaa"-listalla yhtenä kohteena, kunhan matkustamaan taas pääsee. 




Sitruuna ja paprika maustavat broilerin helposti ja maukkaasti.





Piripiri-kanan kanssa maistuu portugalilainen, pehmeän hedelmäinen Silk and Sprice-punaviini*.










Piri piri -kana

1 rkl savupaprikaa

2 tl paprikajauhetta

1 rkl chilihiutaleita

2 valkosipulinkynttä

3 laakerinlehteä

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl sitruunamehua

½ tl suolaa

4 broilerin paistileikettä


Portugalilaiset perunat


½ kg Rosamunda-perunoita

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 tl mustapippuria

1 tl savupaprikaa

½ tl suolaa



Hienonna laakerinlehdet morttelissa.

Sekoita paprikajauheista, chilihiutaleista, valkosipulista, laakerinlehdistä, oliiviöljystä, sitruunamehusta ja suolasta tahna, voit myös käyttää blenderiä. Marinoi broileri marinadilla 1-2 tuntia tai yön yli. 

Kuumenna uuni 200 C asteeseen. 

Leikkaa peruna n. 2,5 cm kuutioiksi. Sekoita öljy, valkosipuli, savupaprika,suola ja pippuri. Sekoita perunat öljyseoksella ja laita uunipannulle tai isoon vuokaan. Laita samaan vuokaan marinoidut broilerileikkeet.

Paista 15-20 minuuttia, sekoita perunoita käännä paistileikkeet. Paista vielä 20 minuuttia tai kunnes broileri on kypsynyt.

6 kommenttia :

  1. Kiitos reseptistä Tuuli, tätä on kyllä pakko kokeilla. Kanaruot maistuu meillä kaikille. Ihanaa viikon jatkoa. :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää niin herkulliselle! Ja ihanan värikkäälle! Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköistä ruokaa taas kerran!
    Kaunista keskiviikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos reseptistä! Näin tästä jo kuvan aiemmin ja nyt on kyllä sellaisen näköistä ruokaa, että on pakko kokeilla!
    Ihanaa kevään jatkoa!

    VastaaPoista
  5. No oliko hyvää????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kai, julkaisinhan reseptin ja kuvailin sitruunan ja paprikan maustavat broilerin maukkaasti. Olen tehnyt tätä helppoa ruokaa uudestaankin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.