Varsisipulileipäset
5 dl jauhoja
1 dl lämmintä vettä
4 varsisipulia hienonnettua
½ tl suolaa
kasviöljyä
Sekoita isossa kulhossa jauhot n. 0,5 dl vettä ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt. Tarvittaessa jatka veden lisäämistä teelusikallinen kerrallaan ja sekoita huolellisesti, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja taikina on kiinteää.
Vaivaa taikinaa viisi minuuttia koneella tai käsin ja peitä taikina sitten kostealla liinalla 15 minuutiksi. Ota taikina ja muotoile litteäksi tangoksi. Leikkaa kuuteen samankokoiseen osaan. Pyörittele palat palloiksi.
Aseta taikinapallo hyvin jauhotetulle työtasolle ja kauli ohueksi ympyräksi Ripottele taikinan päälle päälle 1 rl hienonnettua varsisipulia. Rullaa taikinalätty rullalle kuin matto, kierrä sitten rulla spiraaliksi ja purista pää rullaan kiinni niin, että taikinaspiraali pysyy kiinni. Paina kämmenelläsi rullaa päältä, jotta se litistyy. Kauli pannukakku alle ½ sentin paksuiseksi. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla keskilämmöllä kuumaksi. Paista leipänen öljyssäa, kunnes pohja on rapea ja kullanruskea. Käännä pannukakku ja lisää tarvittaessa öljyä, paista kullanruskeaksi. Tarjoile heti vaikka. keiton kanssa.
Leipänen näyttää niin hyvälle! Kyllä se niin on, että talvisäällä maistuu keitto ja leipä. Täällä on ollut kyllä ihan hupsu talvisää, kun satoi vettä. Tiet ovat nyt tosi liukkaat. Hyvää viikonloppua sinulle!
VastaaPoistaTodella liukasta taitaa nyt olla joka puolella. Ollaan varovaisia!
PoistaTällaisia lettuja usein paistan intialaisen ja meksikolaisen ruoan kanssa. Mielettömän hyviä, helppoja ja nopeita. Mutta aivan mahtava lisäys tuo varsisipuli, kiitos vinkistä. Sillä varsisipulia aina laitan lämpimiin voikkareihin, antaa mielettömän hyvän maun, mutta enpä ole älynnyt näihin lettusiin sitä lisätä.
VastaaPoistaKivaa viikonloppua Tuuli. <3
Varsisipuli antaa kivaa lisämakua, valkosipuli voisi toimia myös.
PoistaKivaa viikonloppua!
Juuri oikeanlaista leipää keiton kaveriksi. Heti alkoi tehdä mieli paksua kasvissosekeittoa ja tällaista leipää, voi nam!
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle Tuuli <3
Kasvissosekeitot ovatkin ihan parhaita, niitä meilläkin syödään kerran-pari viikossa näin talvella.
PoistaOnpa herkullisen näköinen leipänen! Nyt on joulu mässäilyn jälkeen onkin syöty keittoja ihan urakalla joten tätähän voisin minäkin vaikka kokeilla. Hyvää viikonloppua!
VastaaPoistaKeitot ovat niin hyviä ja tämä leipänen sopii todella hyvin niiden kanssa.
VastaaPoista