PR-tilaisuus Kappeli/Raflaamo
Säät voivat vaihdella, mutta parsa on varma kevään merkki. Olen päässyt maistelemaan pääkaupunkiseudun ravintoloiden parsaviikkojen herkkuja jo kahdesti viime viikkoina.
Ravintoloiden parsaviikot aloittavat herkullisen ruokakevään. Pääkaupunkiseudun S-ryhmän ravintoloissa kuoritaan tänä keväänä jopa 70 kg parsaa per ravintola viikottain. Parsaa on tarjolla vihreänä ja valkoisena, paistettuna, grillattuna, keitettynä.
Herkullisen parsa-aterian kruunaa oikein valittu viini. Sopivia parsan makupareja ovat aromikkaat ja hapokkaat Riesling-viinit sekä Pinot Grigio- ja Pinot Blanc -rypäleistä valmistetut viinit. Marjaisaa roseesamppanjaa suositellaan myös parsan pariksi.
Parsakevääni alkoi Tapiola Gardenin Grill it! -ravintolassa, jossa alkuun askarreltiin omat paikkakortit. Tapiola Gardenin viihtyisä Grill it! -ravintola yhdistää perinteisen grillauksen ja ensiluokkaiset raaka-aineet tuoreella tavalla. Parsamenussa oli grillattua lohta keittiön puuhiiligrillissä valmistettuna.
Alkuun vegaanista parsakeittoa ja Nicolas Feuillatte Brut -samppanjaa.
Pääruokana grillattua lohta, vihreää ja valkoista parsaa, hollandaisekastiketta sekä Wolfberger Rieslingiä.
Jälkiruokana mansikkaa ja raparperia, mantelikrokanttia ja kirsikkajäätelöä. Tapiola Gardenin Grill it! -ravintolassa parsaa tarjoillaan 28.5.2023 asti.
Viime viikolla pääsin vielä maistelemaan Kappelin keväiseen parsamenun. Kappelissa ja muissa S-ryhmän ravintoloissa parsaa tarjoillaan toukokuun loppuun asti.
Kappelin parsamenussa on herkullisen hienostuneita makuja.
Kappelin parsamenu aloitetaan rakastetulla klassikolla, pehmeän kuohkealla samppanjalla maustetulla parsakeitolla ja marinoidulla parsalla.
Pääruokana on paistettua nieriää ja vihreää parsaa, hollandaisekastiketta ja sitrusperunaa. Miedosti sitruunanmakuinen, pehmeä hollandaisekastike on myös parsan klassinen pari.
Myös kasvisvaihtoehto on tarjolla. Parsaviikkojen listalta löytyy myös mm. parsaa Hollandaise, nyt vuohenjuusto-gruyeren kanssa tarjoiltuna.
Jälkiruokana tarjotaan raparperia, mansikkaa ja tuorejuustoa.
Parsamenun juomana maistuu alsacelainen Wolfberger Riesling Signature. Alkoholittomia moctailejakin on tarjolla.
Klassikkoravintola Kappelissa eri ruoka- ja juhlasesongit rytmittävät ruokavuotta. Kappelin blini-, parsa- ja riistaviikot ovat odotettuja sesonkeja monille asiakkaille.Myös äitienpäivälounas, vappulounas, itsenäisyyspäivän ilta ja uudenvuoden aatto myydään perinteisesti loppuun jo lähes vuosi ennakkoon.
Kappelin parsaviikot jatkuvat 17.6.2023 saakka.
Parsaviikkoja vietetään Kappelin lisäksi Vltavassa, Belgessä, Casa Largossa, Salvessa,
Freddes’sissä sekä La Famiglia -ravintoloissa ajalla 31.5.2023 asti. Jokaisella ravintolalla
on niin oma parsamenunsa kuin yksittäisiä parsa-annoksia. Parsaa on tulllut valmitettua useaan otteeseen kotonakin, mutta onhan se ihana istahtaa valmiiseen pöytään, jossa parsamenu on tarkkaan harkittu ja taiten valmistettu. Oletko jo maistanut parsaa tänä keväänä?
Kerran olen jo parsaa syönyt ja ihan kyllä kuuluu omiin lemppareihini. Viime keväänä ja kesänä syötiin ennätysmäärä parsaa, toivottavasti tänäkin kesänä päästään parsasta nauttimaan oikein kunnolla.
VastaaPoistaIhanaa sunnuntaita sinulle Tuuli <3
Parsaa on tänä keväänä tosiaan tullut syötyä paljon meilläkin. Villikasvivaihtoehtona olen syönyt myös horsmanversoja, joissa on samantapainen parsamainen maku. Niistä tulee erityisesti hyvää keittoa. Se kannattaa tosin siivilöidä, jottei puumaisia kuituja tule liikaa keiton joukkoon.
PoistaTänään Löylyssä kävimme lohikeitolla ja tullessa luinkin Vltavan mainoksen parsaviikoista.
VastaaPoistaVlatavassakin tosiaan tarjotaan parsaa. Olen syönyt parsaauseaan otteeseen tänä keväänä, mutta eiköhän kerran tai pari maistuisi vielä.
PoistaParsaa grillattiiin jo pääsiäisenä, ja itse parsamenun makuun pääsin tuolla GrillIt Gardenin maistelutilaisuudessa, lohen, parsan ja hollandaisekastikkeen liitto on kyllä täydellinen! Harmittaa kovasti, että Kappelin parsamenu jäi tältä keväältä maistelematta muiden kiireiden vuoksi, upealtahan sekin kuulosti ja näytti!
VastaaPoistaParsa on ihanaa ja varsinkin hollandaise-kastikkeen kera. Parsakeitosta minä pidän myös. Tänä keväänä en ole parsalla vielä ehtinyt herkutella.
VastaaPoista