Pihassamme kasvaa monta vanhaa hapankirsikkapuuta. Osa niistä saattaa olla jopa tontillamme ennen 50-luvun alussa rakennettuja kerrostaloja sijainneen maatilan peruja.
Monena vuonna rastaat ja varpuset ovat kerenneet ennen minua tyhjentämään kaikki puut, mutta tänä vuonna kirsikkaa on valtavasti ja poimijoillekin on riittänyt. Yllättävän harvaa taloyhtiömme asukasta kuitenkaan kiinnostaa pihapuissa kasvavat kirsikat ja omenat, vaikka nyt kirsikoita tosiaan olisi useammallekin yllin kyllin. Hapankirsikoissa on antioksidantteja ja ravinteita, kuten C-vitamiinia, K-vitamiinia sekä kuitua ja syön niitä sellaisenaan myös mm. tuorepuuron kanssa. Hapankirsikoista voi tehdä myös vaikkapa kirsikkapiirakkaa tai hilloa.
Hapankirsikkahillon maku on ainutlaatuinen ja voimakas. Hapankirsikassa makeus yhdistyy herkulliseen hapokkuuteen. Helposti valmistuva hillo maistuu vaikkapa jäätelön tai juustojen kanssa.
Helppo hapankirsikkahillo
2 kg kivettömiä kirsikoita
3 rl sitruunamehua
1 kg hillosokeria
1 tl vaniljasokeria
Poista kivet hapankirsikoista.
Laita kirsikat paksupohjaiseen kattilaan yhdessä sitruunamehun kanssa. Kuumenna kiehuvaksi keskilämmöllä.
Vähennä lämpöä keskilämmölle. Keitä kirsikkaseosta jatkuvasti sekoittaen, jotta se ei kiehu, noin 20 minuuttia, kunnes hedelmät ovat täysin hajonneet.
Lisää sokeri ja vaniljasokeria.
Jatka hillon kypsentämistä 30 minuuttia.
Kuori vaahto hillon päältä. Kaada hillo puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.