Olen tehnyt jälkiruoaksi helppoa, vain muutaman työminuutin vaatiivaa vaniljavaahtoa mustikoiden ja paahdetun valkosuklaan kanssa Itsenäisyyspäivänä ja uutena vuonna, tämä helppo jälkiruoka sopii hyvin myös loppiaiseen tai muihin talven juhliin.
Paahdettu valkosuklaa oli iso hitti muutama vuosi sitten. Se on valkosuklaan vielä herkullisempi versio.
Paahdettu valkosuklaa on kinuskisen makuista, rapeaa ja paahtuessaan kauniin kullanruskeaa, se on herkullinen, helposti valmistuva lisä jälkiruokiin ja leivonnaisiin.
Vaniljavaahdon voi myös pakastaa annoskulhoissa, näin siitä saa helposti jäädykkeen.
Vaniljavaahtoa ja paahdettua valkosuklaata
1 prk vatkautuvaa vaniljakastiketta
1 rkl sitruunamehua
150 g valkosuklaata
pensasmustikoita koristeluun
Valmista ensin paahdettu valkosuklaa.
Pilko valkosuklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi.
Levitä rouhe uunipellille leivinpaperin päälle.
Paahda valkosuklaarouhetta 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Pidä suklaata silmällä, ettei se pala. Anna jäähtyä.
Kaada vaniljakastike isoon kulhoon, lisää sitruunamehua. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi.
Nostele vaniljavaahtoa annosmaljoihin, koristele paahdetulla valkosuklaalla ja pensasmustikoita.
Onko sinulla joku nopeasti valmistuva jälkruoka, jota teet silloin kun haluat jotain helppoa ja herkullista?
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.