PR-matka Tallink/Visit Tallinn/40+-blogit
Olen käynyt Tallinnassa varmaan n. 150 kertaa. Suurin osa on ollut työmatkoja, mutta alati uudistuvaan Tallinnaan on tullut tehtyä lukuisia huvimatkojakin. Viimeisestä matkasta on kuitenkin - olosuhteiden takia - yli kaksi vuotta. Kuinka olenkaan kaivannut Tallinnaan!
Viimein perjantaina pääsin matkaamaan takaisin lahden yli 40+ -blogien pressimatkalla. Matka sujui joutuisasti Megastarin Business Loungen aamiaistarjoiluista nauttien.
Tallink Spa & Conference-hotelli sijaitsee satamassa, vanhan kaupungin välittömässä läheisyydessä. Hotellista löytyvät niin kauneus- ja hyvinvointikeskus kuin sauna- ja vesikeskus. Osa joukostamme kävikin uimassa ja kauneushoidoissa hotellin spassa.
Illan ohjelmassa oli suklaatasting ja suklaatyöpaja Chocokoossa Telliskivellä. Chocokoossa kaikki konvehdit tehdään käsin ja kaakakopavut hankitaan laadukkailta pienviljelijöiltä. Kaakaopavuissa on samanlaisia eroja kuin kahvissa tai viinissäkin, maussa voi olla vaikkapa savuisuutta, hedelmäisyyttä tai happoisuutta.
Teimme suklaaganache-tryffeleitä, omani maustoin rosmariinilla, appelsiinilla ja inkiväärillä.
Ristorante Flavore on laadukkaista raaka-aineista valmistettua herkullista italialaista ruokaa tarjoileva ravintola Tallinnan Linnahallin ja Tallink Spa & Conference -hotellin välissä. Ravintolan erikoisuus on hauska "viiniautomaatti", josta viiniä annostellaan itse. Vinkkinä; muista laittaa lasi hanan alle ennenkuin painat napista.
Fotografiskassa Telliskivellä on kolme valokuvanäyttelyä tällä hetkellä; eläinystävien must-näyttely; eläinaiheinen The Pet Show, Hassan Hajjajin kulttuurisia kliseitä ja stereotypioita haastava Vogue, The Arab Issue sekä virolaisen Kaupo Kikkasin mustavalkoinen, vaikuttava Inner Cosmos.
Aina on aikaa minikierrokselle ja pikku ostoksille. Saimme ahdettuja virallisen ohjelman väliin myös pari kuvaustaukoa ja lyhyttä ostoshetkeä. Ostin Balti Jaaman ruokahallista anoppilan Tarmo-koiralle siannahkoja, yläkerran antiikkiliikkeistä ruokakuviin muutamalla eurolla pari vanhaa lautasta, Uzbekkilaista pistaasihalvaa sekä kuivattua vadelmaa. Vartissa ehtii ihmeitä!
Ennen laivalle siirtymistä pysähdyttiin vielä Nauticassa, jossa tein myös pikakierroksen ruokakaupassa. Muhun leipäkauppaa ei enää Balti Jaamassa ole, mutta perinteistä virolaista mustaa leipää sain ostettua Rimistä.
Paluumatkalla nautittiin taas Megastarin Business Loungen rauhassa lounasta ja laivan upeassa kaupassakin ehdimme käydä.
Viro on 1.4. alkaen luopunut koronaviruksen vuoksi asetetuista maahantulorajoituksista. Viroon matkustaessa ei enää kysytä rajalla koronatodistusta tai negatiivista testitulosta.
Virossa
- Maskipakko loppui sunnuntaina 3.4. Maskin käyttö on enää vain suositus esimerkiksi joukkoliikenteessä tai ruuhkaisissa tiloissa.
- Koronapassia ei 15.3. alkaen kysytä esimerkiksi ravintoloissa, museoissa tai muissa vapaa-ajan palveluissa.
- Ravintoloilla ja muilla kohteilla ei ole enää aukiolorajoituksia.
Huolehdi silti, että sinulla on matkalla mukana todistus täydestä koronarokotesarjasta tai sairastetusta koronataudista, koska Suomessa maahan tullessa todistuksia tarkastetaan osalta matkustajista pistokokeenomaisesti.
Tallinnaan haluan pian päästä uudestaan. Siellä on aina paljon nähtävää ja koettavaa, kaikkien näiden vuosien ja lukemattomien matkojen jälkeenkin.