22.12.2009

Finnish crispy thin bread



If you still have time before Christmas, this crispy rustic dry thinbread in cellophane on or paper bag makes a good little gift or addition for Christmas meal. It tastes better than store bought!

Crispy thinbread 

2 cups rye flour
1/3 cup wheat flour
1tbl honey
1/4 teaspoon salt
  2tablespoons butter
2/3 cup water
1 bag dry yeast
1 tsp cumin
1tsp fennel seeds


Combine water, yeast, flour, honey, cumin fennel seeds and salt in mixing bowl or food processor and cadd butter until you have a stiff dough.
On a lightly floured board roll out small rounds as thin as you can. I use silicone baking mat.
Bake at 350 on until lightly browned - about 5-6 minutes.
Cool on wire rack then store at room temperature.

Jos aikaa ja energiaa vielä riittää, koritekoinen näkkileipä on mukava lisä joulupöytään se on sellofaani tai- paperipussiin kauniisti pakattuna myös mukava pikkulahja. Parempaa kuin kaupan näkkileipä!


Jauhoitetun silikonialustan päällä kaulittuna paistamattomat näkkileivät irtoavat alustasta helposti.

The Gourmet Club

Kotitekoinen näkkileipä


2 rkl sulatettua voita tai margariinia
2 dl vettä
1 tl murskattua kuminaa

1tl murskattuja fenkolinsiemiä
1 tl suolaa

1rl hunajaa
1 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
5 dl ruisjauhoa

pussi kuivahiivaa
ruisjauhoa kaulimiseen


Sekoita kädenlämpöinen vesi, hunaja, hiiva, suola, mausteet ja voi jauhojen kanssa pehmeäksi, hyvin kaulittavaksi taikinaksi. Käytän itse vaivaamiseen Kitchenaidin yleiskonetta.


Anna taikinan kohota.

Kauli taikina ohuiksi levyiksi. Kohota vain hetki ennen paistamista. Leipiä ei voidella.
Paista kuumassa uunissa, 250 asteessa vaaleiksi ja vain hiukan ruskehtaviksi n. 5-6 min .

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.